Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИ ГРЕШКЕ у стилизовању косе нас чине старијим: Фризуре које ипак треба да избегавамо

Много жена даје гомилу новца у настојању да изгледају млађе, било да је реч о скупим козметичким производима или третманима лица, па чак и естетским захватима. Но, понекад је све што вам треба да бисте изгледали младолико и били најбоља верзија себе - добра фризура!

1708516682_shutterstock_1968183091.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Начин шишања, боја косе и/или праменова, те сама фризура коју имате и те како могу да вам помогну да изгледате млађе и свежије, али истовремено имају моћ да учине да изгледамо старије и до 10 година.

Шминкерка и стилисткиња Дејна Тејт, иначе врло популарна на ТикТоку због бројних трикова и савета које редовно дели, недавно је открила три велике грешке у стилизовању косе које женама додају године. Она је истакла да жене чак упорно праве те три ствари мислећи да ће због тога изгледати млађе, али заправо све има контраефекат.

Пре свега, ова стилисткиња акцентује да жене никако не би требало да се определе за супер кратке шишке. Оне јесу урбане, али чак и ако негујете алтернативни стил, не чине услугу вашем лицу и не доприносе томе да изгледато младолико; заправо најчешће имају супротан ефекат.

@тхеданатате Yоур хаир мигхт бе агинг yоу! #хаиртуториалс #хаирток #хаиртипс #антиагинг #лоокyоунгер #агебацкwард #ПрадаБуцкетЦхалленге ♬ оригинал соунд - тхеданатате

Роб Ривс, још један стилиста и фризер, се слаже са Дејном, али поред супер кратких шишки наводи и класичне, густе шишке са тупим ивицама као лош избор. "Можда делују као примамљив избор јер ће сакрити боре на челу, али тешке шишке затварају лице и чине да вам очи изгледају мање. Много бољи, ласкавији и свестранији избор су танке, дуже шишке попут завеса шишки", саветује Ривс за "Миррор".

Још једна грешка која додаје године јесте превелика количина лака за косу. Пуно жена користи лак како би фризуру задржала на месту, али Дејна тврди да употреба овог производа доводи до тога да изгледа старије. Наиме, коса постаје дехидрирана, изгледа суво и слепљено, а све то заједно не оставља добар утисак.

Зато је важно да када користите лак за косу, то радите умерено, прскајући косу са удаљености од 15 центиметара и радећи то равномерно, а не фокусирајући се само на једно место.

И на крају, ова стилисткиња тврди да исувише тамна боја косе не чини никакву услугу женама. Чак и ако волите тамне нијансе и добро вам стоје, испробајте да ставите бар неколико праменова како бисте осветлили лице - ова једноставна промена сигурно ће учинити да изгледате атрактивније.

(Блиц Жена)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas