· · Коментари: 0

Трик помоћу кога можете да прикријете сваку бубуљицу: Брзо решење приликом шминкања

Сви смо различити и немамо исте проблеме са кожом, али вероватно сте барем једном хтели да прекријете несавршености на лицу, било да се ради о пигментацијским мрљама, бубуљицама или само неуједначеној текстури.

1662896820_young-woman-g066747add_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

На друштвеним мрежама постоји прегршт трикова за прикривање акни, а једна за коју можда досад нисте чули је тзв. “љепљива метода” (стицкy метход).

Иако назив звучи поприлично одбојно, добра је ствар што су потребна свега три производа, а према шминкерки која ју је осмислила – овим начином прекрит ћете све несавршености на лицу.

Прочитајте још: Три једноставне промене за здравију косу: Мало ће јој значити много

Микајла Ногијера на ТикТоку је показала како у потпуности прекрива акне, а скупила је више од три милиона прегледа у мање од 24 сата од објаве, пише Гламоур.

Процес почиње хидратантним серумом који ће оставити лепљив слој на вашој кожи.

Иако је Микајла сама одлучила да користи серум с хијалуронском киселином, напомиње да ће “сваки серум који оставља лепљиви финиш на лицу након наношења бити делотворан”.

@микаyланогуеира ХОW ТО ПЕРФЕЦТЛY ЦОВЕР АЦНЕ УСИНГ ТХЕ СТИЦКY МЕТХОД 😳👌🏻 #макеуп #беаутy #ацне #ацнецовераге ♬ оригинал соунд - Микаyла Ногуеира

Затим пређите на следећи корак – нанесите прајмер, односно било који производ који је намењен припреми коже, а такође помаже у пријањању шминке на лице.

Након тога ће вам лице бити изразито лепљиво и управо то желите постићи јер ће се, како каже шминкерка, ваш мат коректор на лице прилепити попут лепка.

Најважнији корак је да пустите коректор да се осуши (зато је мат опција најбоља).

Прочитајте још: Бела оловка за очи за буднији и лепши изглед: Нанесите је на ова два места

"Сачекајте до пет минута да се потпуно осуши. Време сушења је врло важно за средства лепљиве текстуре. Чак препоручујем кориштење вентилатора ако га имате", објаснила је Микајла у снимку.

На крају, након што се коректор осуши, преко њега ставите подлогу – пудер средње до пуне прекривности, а за наношење користите беаутy блендер. Потом довршите остатак своје рутине шминкања.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.