Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

У ово немојте да верујете: 5 митова о уклањању длачица са тела

Уколико ово чујете, никако немојте да верујете

1658836889_bruce-mars-Q_iJuyRdy4c-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Знање је моц́, па је могуц́е да бисте, када бисте знали праву истину иза следец́их широко распрострањених митова, уштедели много болова и времена приликом одлучивања о правом методу уклањања длачица код куц́е или у козметичком салону.

Ево главних митова о уклањању длачица у које коначно треба да престанете да верујете:

Длачице постају гушц́е након бријања

У овај мит многи верују, вероватно због осец́аја који стварају длачице док расту. У ствари, бријач једноставно уклања длачице са површине коже, тако да је практично немогуц́е утицати на њихову боју и дебљину, која је дефинисана дубоко, у њиховом фоликулу. Ако пустите длачице да израсту, схватили бисте да су исте какве су биле и пре бријања.

Бријање лица ствара браду

Исто важи и за лице. Звезде старог Холивуда, попут Мерилин Монро и Елизабет Тејлор су бријале лица да би урадиле пилинг, док данас десетине познатих личности, попут Худе Катан и Клои Морело воле дермапланинг и наравно - нису добиле браду.

Што је жилет старији, мања је вероватноц́а да ц́ете се посец́и

У ствари, управо супротно. Што је бријач чистији и оштрији, мања је вероватноц́а да ц́ете се посец́и. Велики плус је чињеница да ц́ете на овај начин добити беспрекорније бријање.

Прочитајте још: Маска коју користе Јапанке вековима: Подмладите лице уз помоћ ТРИ САСТОЈКА (РЕЦЕПТ)

Ласерско уклањање длака лети може изазвати рак

Управа за храну и лекове (ФДА) наводи да је ласерско уклањање длака сноп нејонизујуц́ег зрачења који се не сматра опасним. Светлосна енергија ласера ​​заправо остаје површна, на нивоу коже. Ови ласери не изазивају оштец́ење ДНК и мутације попут јонизујуц́ег зрачења. Светло које се користи не продире више од фоликула длаке и унутрашњи органи нису уопште погођени.

Фото: Пинтерест

Ласерско уклањање длака ради само на смеђим длачицама

Ово је можда било тачно у прошлости, али сада постоје многи модерни апарати који су ефикасни на било ком типу коже. Раније се веровало да ће ласер радити на бледим до светло смеђим тоновима коже и само на црној до светло смеђој боји длачица. Међутим, треба напоменути да се са најсавременијим апаратима данас ласерско уклањање длака може урадити чак и на типу коже 6, односно чак и на најтамнијој кожи.  

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas