Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ВИШЕ ОД УКРАСА? Пирсинг ушне шкољке постао је веома популаран, а да ли знате и за ОВУ НАМЕНУ? (ФОТО)

Уколико сте љубитељ деликатног накита, онда ћете их обожавати

1675171443_shutterstock_1260123358--1--pirsing.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

На Инстаграму се појавио нови тренд, и изгледа да ће висеће минђуше ускоро постати превазиђени аксесоар за уши. Многе звезде су одушевљене мањим и већим минђушама, које се као звездице стављају дуж ушне шкољке, и унутрашњости. Па су овај тренд пригрлиле и Ријана, Мајли Сајрус, Викторија Бекам и многе друге.

Пирсинг је древни индијански обичај, познат и као Карна Ведха. Стављање накита и бушење ушију можда делује да је ту зарад улепшавања, али по неким веровањима оно је више од тога.

Према принципима Ајуверде, ушна шкољка је важна тачка у акумпуктури. Оно је по овим веровањима, једно од најбитнијих делова тела за репродуктивно здравље. Према овим убеђењима, пирсинг одређених тачака овог места, може подспешити здравље и плодност.

Фото: Инстаграм принтцреен/бадгалрири

Према неким веровањима, бушење ушију код малих беба може допринети бољем развоју мозга. Како ''Тимес''
преноси, стручњаци су изнели теорију да ушне шкољке имају тачку меридијана, која повезује десну и леву хемисферу мозга. Када се ту стави минђуша, она директно утиче на активирање ових делова мозга.

Фото: Схуттерстоцк

Принципи акупунктурне терапије, такође тврде да уколико су ове тачке меридијана стимулисане, то може помоћи бржем и здравијем развоју мозга.

Поред тога, овај вид улепшавања наводно може побољшати вид, као и да ове тачке могу смањити симптоме анксиозности, те могу поспешити рад дигестивног тракта и смањити жељу за храном.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas