· · Коментари: 0
КОСА

ЖИЦА ОД ТЕЛЕФОНА ИЛИ ГУМИЦА ЗА КОСУ? Све жене их носе, а овако су НАСТАЛЕ

Гумице у облику жице старих телефонских апарата већ годинама су потпуни хит међу женама.

1595417895_Depositphotos_167103954_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Не само да занимљиво изгледају, већ и много мање оштећују косу од обичних гумица, па ћете их наћи у несесеру скоро сваке жене. А погледајте ко стоји иза овог изума.

Гумица за косу коју има свака жена зове се "Инвисибоббле", а жена која стоји иза ње је Швеђанка Софи Трелес-Тведе (27). У време када је смислила овај изум била је студенткиња од 18 година.

Идеја јој је дошла сасвим случајно - спремала се за журку и на изласку из стана за око јој је запао стари фиксни телефон и жица која спаја слушалицу и апарат. Ишчупала га је и везала њиме косу. Вече је, каже, било лудо и у игри је било много алкохола па је легла чим се вратила кући, и то везане косе, али када се ујутро пробудила мамурна, приметила је једну ствар - глава је уопште није болела од репа као што би је болела са обичном гумицом.

Прочитајте још: Од рибарског чамца до светских модних писта: Трендсетерке ПОЛУДЕЛЕ за овим АКСЕСОАРОМ

Одмах се родила идеја и позвала је свог садашњег дечка Феликса Хафу који јој је сада пословни партнер, и почели су да раде на прототипу гумице.

На крају је, каже, дошла у контакт са произвођачем телефонских жица и са њим склопила договор да жицу која се користи за производњу скрати и направи од ње потпуни круг.

- Први сет гумица био је грозан, али знала сам да је идеја добра, па смо је подешавали и на крају смо дошли до коначног производа и рођена је "Инвисибоббле" - каже ова девојка.

Решила је да направи паковање од три гумице које коштају по пет фунти по кутији.

Прочитајте још: Чисто лице је КЉУЧ ЛЕПОТЕ! Пратите основне КОРАКЕ

Онда су 2012. године склопили договор са произвођачима у Кини и почела да продаје много више, а 2013. године популарност гумица је експлодирала.

- Цимерке су ми се смејале када сам тек почела и иронично ме звале "предузетница", а данас годишње зарађујем преко 16 милиона фунти - закључује она.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.