· · Коментари: 0
САВЕТ

Ако их остављате у купатилу, постају ЛЕГЛО ЗАРАЗА: Где треба одложити мокре ПЕШКИРЕ након купања?

Скоро сви праве ову грешку након брисања, а може бити и те како опасна по здравље.

1631776511_bathroom-2460377_1920.jpg
фото: Пиксабеј

Када се након купања обришемо сувим, чистим шешкиром, скоро сви ћемо га оставити у купатилу да се осуши. Међутим, како лекари употоравају, ова навика може нити и те како штетна по здравље, јер се тада могу намножити гљивице и бактерије.

Уколико влажан пешкир који је пун ситних честица одумрлог површинског слоја коже преноћи на спарном месту, као што буде купатило након купања, на њему ће се намножити бактерије и гљивице, и то за јако кратко време.

Прочитајте још: Никада немојте прати КУХИЊСКЕ КРПЕ и ПЕШКИРЕ заједно: Постоји јак разлог!

Лекари такође саветују да је максималан број коришћења једног пешкира три пута између два прања, али само ако се у међувремену темељно осушити.

Дакле, када искористите пешкир, потребно је оставити га да се осуши на свежем ваздуху, уколико је напољу топло, или у купатилу, на сушачу или радијатору, током зиме, како би се спречио развој бактерија.

фото: Пиксабеј

Такође, јако је важно да се користе различити пешкири - посебан за руке, посебан за лице и посебан за тело. Исто тако, сваки члан породице мора имати свој пешкир.

Лекари саветују да жене треба да имају засебан пешкирић за интимну регију, а у случају било какве инфекције, треба да га мењају после сваке употребе и откувавају приликом прања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.