Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Боја ОТИРАЧА која по ФЕНГ ШУИЈУ привлачи срећу и благостање: Избаците негативну енергију из свог дома

Улазни део је према фенг шуи филозофији веома битан за енергију у дому

1668096727_Foto-Shutterstock-otirac.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Према кинеској фенг шуи филозофији уређења простора ходник и улазни део су изузетно важни за енергију у дому. Улазни простор је неки вид филтера који пропушта енергију споља и избацује одређену енергију из куће.

Постоје одређена правила за уређење ходника и улазних врата према фенг шуију, а енергетски ефекат може имати и отирач испред врата, како истичу фенг шуи стручњаци. Облик отирача одређује се на основу положаја врата, односно ка којој страни су окренута.

Ако су врата окренута ка северу, онда би облик тепиха требао бити округао. Ако су окренута према југу, онда је боље дати предност правоугаоном или квадратном тепиху. Наравно, север се односи и на северозапад и североисток, а југ за југозапад и југоисток.

Према фенг шуију, боје имају одређени значај и енергетскусимболику. Када је реч о боји отирача, црна је добар избор ако је добро осветљење у вашем ходнику. Ако је простор испред врата таман, онда је боље дати предност светлијој боји.

Прочитајте још: Најбоља места за ОГЛЕДАЛО у дому: У купатилу је на овом месту идеално

Црни и сиви теписи су неутрални и свестран избор и симболизују стабилност. Зелена боја доноси добру енергију и опште благостање. Браон боја јача унутрашњу снагу и доноси равнотежу.

Црвени тепих је једна од најбољих опција. Ако одговара вашем стилу, можете дати предност овој нијанси. Не мора бити јарко црвен, можете на пример изабрати отирач у бордо боји. Црвена је повезана са креативном Ки енергијом, мотивацијом, акцијом и добрим расположењем. Плава боја је симбол знања и нових идеја, па је повољан избор за оне који се баве учењем или раде од куће.

Једно од главних правила у фенг шуију јесте уредност. Цео дом треба да буде уредан, чист, без нагомиланих ствари, како би у њему била повољна енергија. Зато је важно да отирач не буде стари, прљав, отрцан. Он је део спољашњости вашег дома и осликава какво је стање у вашој кући. Можете га редовно прати, одржавати, а ако је оштећен или исцепан замените га новим.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas