Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
уређење

ЦРВЕНА БОЈА у ентеријеру: Како се најлепше уклапа

Како би побљшали карактеристике вашег дома и спречили интензивну црвену да загосподари вашим ентеријером, откријте које се боје савршено слажу уз црвену.

1607687633_Depositphotos_188750946_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Међутим ако се правилно користи црвени тон, утисак у простору захваљујући њему и још понеким бојама може бити величанствен. Све се заправо своди на разумевање у погледу боја које се добро слажу уз црвене нијансе.

Које боје се слажу?

Постоје општа правила о слагању боја којих је пожељно да се придржавате у ентеријеру. Када спарујете боје настојте да на пример повежете две боје топлог спектра, или две боје хладног спектра, што ће створити кохезиван призор. Већини нас је позната палета боја која укључује три основне боје распоређене на једнакој удаљености на точку боја. Међутим дизајнери ентеријера препоручују да истражите и монохроматске, аналогне и комплементаре врсте теорија боја, које вам могу донети истинско освежење у простору.

Прочитајте још: ТРИКОВИ ПЕГЛАЊА: На шта да обратимо пажњу како не бисмо уништили одећу

Бела

Ако желите да истакнете црвену боју у ентеријеру одаберите неутралну белу позадину и крупни комад намештаја у црвеном тону. Црвена боја ће се попут истинске звезде истицати у простору, док ће бела позадина бити њен савршен ослонац.

Златна
Многе нијансе црвене боје одлично се слажу за златним тоновима. Ова рафинирана комбинација идеална је за приказе у спаваћим и дневним собама, као и у савременим кућним канцеларијама.

Наранџаста

Готово све нијансе наранџасте изгледају одлично у комбинацији са црвеном бојом јер стварају осећај димензионалности у простору. Наранџаста је сродна боја црвеном тону због чега делује поред ње складно у простору.

Плава

Плава боја представја идеалну опцију за позадину у просторији којом доминира намештај у црвеној боји. Она ублажава интензитет црвене боје и чини да простор делује мекше.

Прочитајте још: После колико времена треба да промените јастук, папуче, пешкире...?

Минт зелена

Минт зелена боја представља савршеног пратиоца црвене боје. Ове две боје иако из различитог света праве идеалан баланс у простору својом топлином и хладноћом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas