Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ ДОМА

Дизајнери ентеријера откривају: Како да МРАЧНУ ПРОСТОРИЈУ учините пријатном за боравак

Откривамо шта да радите са простором у коме је стално мрак због посебности климе или због чињенице да су прозори окренути на северну страну

1673385604_1638787077_shutterstock_1151411999.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Изаберите праву палету боја

Скандинавски стил се с разлогом заснива на светлим бојама. Северне земље имају дуге зиме и кратак дан, тако да је мало природног светла у кућама и становима.

Прочитајте још: Поклон који никако не смете да унесете у КУЋУ: Фенг шуи стручњаци саветују да га одмах баците или спалите

Бели зидови ће помоћи да се уравнотежи његов недостатак, као и светло дрво у декорацији пода и намештаја.

Додајте унутрашњу расвету

Често покушавају да реше проблем недостатка светлости у мрачној просторији са великим бројем рефлектора. Али један ниво осветљења није довољан, тако да ће и даље бити непријатни тамни углови.

Због тога обавезно поставите додатне изворе светлости по просторији: подне лампе, светиљке, столне лампе. Нека између њих буде растојање од 2-3 метра. Добро је ако су и сви на различитим висинама, како би осветљење изгледало обимније. Свеће такође помажу у додавању удобности и меке светлости. Ако не желите да спалите праве, можете купити диодне, са ефектом треперења, као праве.

Прочитајте још: Ојачајте стабљику ОРХИДЕЈЕ препаратом са белим луком (РЕЦЕПТ)

Директно светло на зидове и плафон

Приликом додавања додатних извора светлости, важно је контролисати смер светлости. У тамном углу, на пример, има смисла поставити подну лампу са широким цилиндричним абажуром тако да светлосни ток иде не само доле, већ и горе, до плафона и зидова.

Такође је вредно поставити неке од уређаја близу великог намештаја који баца сенку.

Користите лампе са топлим светлом

Лампе хладног светла више личе на дневну светлост и делују светлије, али не дају удобност. Сачувајте ових 4.500К или више сијалица за своју таштину, кухињске плоче и друге области где је важна природна репродукција боја.

Прочитајте још: Како се негује "женска срећа"? Красиће сваки ентеријер, а потребно је да јој се посветите само мало

У остатку стана користите топло светло - око 3.000 К.

Немојте форсирати простор прозора

У слабо осветљеној просторији, важно је пустити да светлост са прозора што више испуни простор и допре до свих углова. Стога, покушајте да не постављате велики намештај попут ормара близу прозора.

Такође је боље напустити сталак као алат за зонирање - део собе иза њега ће се показати потпуно тамним.

Додајте огледала

Техника која сваки простор чини визуелно пријатнијим и удобнијим су сунчеви зраци који се одбијају од површина огледала. Обратите пажњу на то где светлост пада у просторији током дана и додајте огледала, метални или стаклени декор у ову област.

Све ове сјајне и рефлектујуће површине могу се поставити и поред лампи - оне ће појачати ефекат.

Окачите светле завесе

Прочитајте још: Цитати два СЛАВНА писца који ће вам помоћи да ПОБЕДИТЕ себе: Отерајте несрећу и научите да волите себе

Уоквиривање прозора такође игра важну визуелну улогу у слабо осветљеној просторији. Тамна тканина упија светлост и чини да зид око отвора изгледа тамније и суморније.

Ако вам је важно да у потпуности уроните просторију у мрак (на пример, током спавања), изаберите завесе светлих боја или допуните обичне завесе на роло.

БОНУС ВИДЕО: 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas