Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Фенг шуи боје за декорацију дома у години Дрвеног Змаја: Шта значи црвена, а шта наранџаста и зелена?

Дрвени елемент је повезан са плавим, браон и зеленим тоновима који промовишу обиље и просперитет

1709132525_shutterstock_549055441.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Жута, наранџаста и смеђа представљају елемент земље, симболишући негујуће квалитете. Бела означава чистоћу и уредност, док црна представља мудрост. Па ипак, боја која се у фенг шуију сматра најсрећнијом јесте црвена - она је ултимативни симбол богатства али и љубави.

Фенг шуи је подељен на пет елемената, а то су - земља, метал, дрво, вода и ватра. Сваки елемент има одговарајућу боју. Као што смо већ поменули, елемент дрвета је повезан са различитим тоновима плаве али и зелене. Према фенг шуи стручњацима, управо ове боје симболишу просперитет, добро здравље и финансијску сигурност. Дакле, у години Дрвеног Змаја, важно је пронаћи прави баланс међу њима како би се створио простор који је у складу са енергијом 2024.

Црвена означава жар, снагу, просперитет, срећу и славу. За оне који траже романтично испуњење, нежнија црвенкаста нијанса из исте палете боја чини чуда. Додавање љубичастих акцената такође је у директној вези са богатством, тако да не чуди што је управо ова боја омиљена међу краљевским породицама. Упарена са црвеном може донети много среће, радости и задовољства.

Елемент земље представљају тонови жуте, наранџасте и браон боје. Али, с друге стране, да би се постигао баланс са металним елементом, добро је размотрити комбинацију ових боја са белом (симбол метала) која представља чистоту, тачност, прецизност. Насупрот белој, црна симболизује мудрост и повезана је са елементом воде, док сива боја представља путовање и услужност.

Према фенг шуи принципима, све боје на крају помажу у балансирању Чија, или енергије простора. У 2024. години, та енергија је директно повезана са енергијом коју доноси Дрвени Змај. Основна боја Дрвеног Змаја је земљана нијанса зелене јер подстиче самообнављање и самораст. Поред тога, представља хармонију, равнотежу и древни кинески концепт дуалности представљен јин (женственост) и јанг (мушкост) симболом.

Оно што је јако важно - зелена помаже у привлачењу богатства и представља просперитет. Такође представља говор, и нашу способност да јасно и гласно изразимо своје ставове. Једна од најтоплијих нијанси на кругу боја је империјално жута, такође позната као златно жута. Према фенг шуију, светлост је неопходна за људски опстанак; без тога постајемо тупи, изгубљени и безвољни.

Због своје способности да привуче богатство и позитивност, ова златна боја се сматра срећном за годину Дрвеног Змаја. Људима који траже просперитет се генерално саветује да носе ову боју. Али, ту на сцену опет долази и раније поменута црвена коју, кажу стручњаци, увек треба убацити у све комбинације, макар у виду најситнијих акцената.

Црвена је веома цењена у кинеској култури јер се сматра суштинском бојом када је у питању срећа. Ова боја има бројна астролошка значења, као што су црвени фењери који се користе током фестивала, венчанице које се носе у тој нијанси и коверте које се на почетку кинеске нове године размењују са вољенима.

Пошто се кинески змај често приказује управо у овој боји, разне црвене нијансе су итекако добре за годину Дрвеног Змаја која је пред нама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas