Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Грешке које се углавном праве приликом уређења ДНЕВНЕ СОБЕ: Решићете све уз неколико малих промена

Важно је да нам буде пријатно у простору у коме боравимо

1690028439_shutterstock_1723139395.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Многи људи често нису свесни како уређење ентеријера утиче на расположење укућана, а неколико малих промена у кући ће добро доћи да у дому не буде нервозе и стреса.

Ево где најчешће грешимо:

Занемаривање буке

Када распоређујете намештај у стану, размислите да он може да утиче на буку која долази у ваш миран простор. Ако имате бучног комшију, ставите полицу с књигама на зид који је најближи његовом стану.

Слепо праћење трендова

Најновије трендове не би требало копирати ако то за вас или ваш простор није функционално. На пример, кауч не мора бити тик уза зид и не морате куповати исте ствари као други. Медији чине примамљивим доношење одлука које често нису прикладне за ваш простор. Будите практични и бирајте искључиво оно што вама одговара.

Заборављате на удобност

Често ћете уредити дневну собу и изабрати тросед који је у тренду, заборављајући своје тело и то да намештај мора да одговара нашим потребама за удобношћу.

Ако имате проблема с леђима, немојте купити меку фотељу или кауч само зато што добро изгледају или што су јефтини. Ако волите да се испружите на својој софи, проверите да ли је довољно дугачка да лепо можете да легнете на њу. Удобност је увек на првом месту!

Затрпан простор

Кад се људи уселе у мањи стан, просторије не прилагоде за свој стил живота, па у дому често имају несвесни стрес. То значи да соба не функционише јер просторија није добро искориштена.

Прво и најважније је функционалност сваке собе

Сада су просторије постале вишенаменске, па бирајте намештај који свему томе одговара. На пример, купите практичан сто који може да буде и место за рад и трпезарија, а у дневној соби не претрпавајте простор да бисте, ако радите јогу, имали где да вежбате.

Срећни окидачи на погрешном месту

Животном простору потребне су емоције, било да је реч о сликама, фотографијама или сувенирима који вам доносе срећу.

Кад сте у свом омиљеном наслоњачу, треба вам нешто у равни линије очију што ће, када га угледате, пробудити позитиву у вама - имати све то у нивоу очију кад стојите, а не седите, уобичајена је грешка.

Погрешна расвета

Људи у различито доба дана имају проблеме са осветљењем, па је веома важно имати добру расвету.

Уместо да све време користите једно велико светло, набавите оно које се може мењати током дана (бочне лампе, подна расвета, лед светиљка изнад шпорета...). Размислите и о боји својих зидова како бисте употпунили целокупно расположење.

Мањак простора за одлагање ствари

Запамтите, наше кућно окружење веома је повезано с нашим менталним здрављем.

Недостатак простора за одлагање ствари и неред највећи су узрок стреса у дому будући да се због његове сталне присутности осећамо хаотично.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas