Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Избегните ГРЕШКУ која може скупо да вас кошта: Ово никако не треба прати у МАШИНИ јер је можете трајно ОШТЕТИТИ

Иако нам се чини да у машини за веш можемо да оперемо све што може да стане у бубањ, стручњаци тврде другачије.

1642879151_switch-gd5af821db_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Машине за прање веша су нам олакшале живот и без њих је функционисање незамисливо. У њима перемо буквално све: гардеробу, веш, постељину, односно, све што капацитет бубња може да прими.

Ипак, стручњаци упозоравају да треба бити опрезан јер савремене машине имају велику брзину центрифуге, до 1200 обртаја у минути. То може да буде проблем ако се у њима налазе тешки предмети. 

Прочитајте још: Не бисте никад погодили РАЗЛОГ: Због чега пластичне КОРПЕ ЗА ВЕШ имају РУПИЦЕ?

Оно што никако не смете да убацујете у машину за прање веша су простирке за купатила.

"Проблем је у томе што простирке за купатила упијају толико воде да су на крају много теже него што машина може да поднесе. Наиме, модерне машине имају пуно већу брзину центрифуге од машина које су прављене раније из прошлих времена, до 1200 обртаја. Веће брзине центрифуге стварају велику силу ако се у бубњу налазе тешки предмети, а та повећана тежина оштећује машину", објаснио је Скот Флинт, стручни техничар за поправак електричних уређаја с 30 година искуства у том послу.

Напоменуо је да прање простирки у машини резултира зачепљењем одводне пумпе и одводног канала и пуцањем лежаја.

"Простирке за купатила често имају гумену подлогу која се распада током циклуса прања. Мали гумени комади  блокирају одводну пумпу тако што зачепљују мотор и одвод. Ипак, и простирке без гумене подлоге могу зачепити одвод ако се дуга влакна с простирке одвоје током прања", рекао је Флинт.

То што простирку није паметно опрати у машини за прање веша не значи да мора да буде прљава. Напуните каду топлом водом, додајте мало детерџента и оперите је ручно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas