Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НОВОГОДИШЊИ ПРАЗНИЦИ

Једноставан трик уз помоћ којег не отпадају ИГЛИЦЕ: Како да вам ПРИРОДНА ЈЕЛКА остане свежа и после БОЖИЋА?

Након Божића ближи нам се и Српска Нова година, а ваша природна јелка ће бити свежа, мирисна и без опалих иглица.

1641210522_christmas-gcd6ed1173_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Новогодишња и празнична идила не би се у потпуности могла замислити у дому у коме није окићена бајковита јелка, па се у последњих 15 година све ћешће животни простор декорише вештачким јелкама, с обзиром на то да је прихваћено мишљење да је много исплативија солуција, али и има мање места за спремања и опадање иглица.

Али ниједна вештачка јелка не може надоместити топлину, празнични мирис бора и атмоферу коју ће вам у дом унети природна јелка са бусеном коју касније можете засадити у свом дворишту, поклонити пријатељима или расандику.

Прочитајте још: Припазите на "КВРГЕ ВЕЛИЧИНЕ ОРАХА" на јелкама, јер могу да НАПРАВЕ ХАОС у дому (ФОТО)

Здрава садница са бусеном у кућним условима би као окићена јелка могла да преживи 20 и више дана, уколико је правилно негујете.

У готово свим овим расадницима тренутно постоји понуда четинарских садница које су наменски произведене у сврху новогодишњих јелки. Најчешће врсте које се бирају јесу: 

- обична јела

- обична смрча

- дугоигличава јела

- бодљикава смрча

- сребрна смрча

- панчићева оморика

Уколико сте се ове године одлучили за ову природну јелку доносимо вам трик који ће помоћи да она остане што дуже зелена и свежа.

Како да јелка што дуже остане свежа?

Потребно вам је: две чаше газираног сока од лимуна, чаша воде и пола шоље охлађеног чаја од коприве.

Помешајте састојке наведеним редоследом и сипајте у стаклену боцу. Добро промућкајте, па овом мешавином заливајте јелку неколико дана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas