Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да одаберете НАЈБОЉУ БОЈУ ЗА СПАВАЋУ СОБУ према ФЕНГ СХУИ учењу? Свака има посебно значење

Спавац́а соба је идеално место за почетак укључивања фенг шуија у свој дом и живот ако то вец́ нисте. То је просторија у којој само неколико промена може да делује врло утицајно

1692630014_shutterstock_1070402948.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако сте нови у фенг шуију, покушајте да направите неколико промена у својој спавац́ој соби, а затим обратите пажњу на то како се осец́ате. Један дубоко упечатљив начин на који можете активирати фенг шуи у својој спавац́ој соби је боја.

Људи су визуелна створења и на нас веома утичу визуелни знаци у нашем окружењу. Боја је светлост, а различите таласне дужине светлости стварају различите боје које видимо. У тако важном делу вашег дома као што је спавац́а соба, може бити од помоц́и да обратите пажњу на боје које уносите и како те боје утичу на ваш чи (енергија животне снаге), пише Тхе Спруце.

Зашто је спавац́а соба важна

Спавац́а соба је једна од најважнијих просторија у вашем дому из перспективе фенг шуија. То је соба која вам је најприватнија и најближа. Ваша спавац́а соба, на пример, представља вас. То је део вашег дома који је најприватнији и енергетски најповезанији са вама.

Начини да унесете боје у своју спавац́у собу

Постоји толико забавних и креативних начина да унесете боју у своју спавац́у собу. Фарбање зидова је, наравно, одличан начин да додате нову боју. Ако не желите да офарбате своје зидове или нисте у могуц́ности јер изнајмљујете стан, увек можете да унесете боју кроз декор и додатке. На пример, можете испробати нову постељину у боји која вам одговара. Такође можете додати јастуке или вазу са свежим цвец́ем. Уметничка дела су још један одличан начин да укључите различите боје у свој декор. Можете чак и да одаберете своју пиџаму на основу боје коју желите да позовете у свој живот.

Како одабрати најбоље боје за спавац́у собу по фенг шуију?

Прво, обратите пажњу на боју која вас привлачи. Које боје волите? Свако од нас има различите асоцијације са одређеним бојама, тако да је важно слушати своју интуицију.

Зелена и плава за добробит и виталност

Зелена и плава су сјајне боје за спавац́е собе. Повезају се са елементом дрвета у фенг шуију, који представља раст, виталност и нове почетке. То су такође боје које често видимо у природи, биљкама, океану и небу, тако да могу бити веома умирујуц́е. Бледе пастелне нијансе зелене и плаве су посебно умирујуц́е и опуштајуц́е, пише Тхе Спруце.

Љубичаста за просперитет

Љубичаста је састављена од хладне, умирујуц́е плаве и ватрене, страствене црвене. То је чини веома уравнотеженом бојом, што може бити од помоц́и у спавац́ој соби. Љубичаста је такође повезана са подручјем Ксун (богатство) на мапи фенг шуи багуа, повезаном са просперитетом и финансијским обиљем, као и самопоштовањем. Покушајте да додате умирујуц́е нијансе лаванде у своју спавац́у собу за вец́у равнотежу. Боје које допуњују љубичасту укључују плаву и сиву.

Бела за једноставност

Бела је често омиљена у ентеријеру куц́е, посебно на зидовима. Такође, бела може бити лепа боја када се бира са намером. Бела представља чистоц́у и једноставност. Међутим, бела може бити оштра када се користи у великим количинама, па је најбоље комбиновати је са другим, мекшим бојама.  Ако волите белу постељину, можда би било добро да је замените бојом слоноваче. Такође можете да унесете равнотежу тако што ц́ете је упарити са црним нијансама.

Земљано жута, смеђа и наранџаста за равнотежу

Жута, смеђа и наранџаста су боје које су повезане са елементом земље у фенг шуију, који је повезан са уземљењем, стабилношц́у и исхраном. То их чини сјајним бојама за спавац́у собу, посебно ако се осец́ате неутемељено. Сматра се да упаривање жуте и црвене у фенг шуију промовише срец́у, радост и виталност у дому, пише Тхе Спруце.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas