Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да уредите дугачки, уски ходник у дому? ФЕНГ СХУИ посебну пажњу обраћа на овакве делове дома

Фенг шуи је пракса развијена у древној Кини која гледа на наше окружење и како оно енергетски утиче на нас. У идеалном случају, ваш дом треба да буде простор који вас "подржава"

1690975050_shutterstock_2245336145.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

У фенг шуију велику пажњу посвец́ујемо квалитету чи-ја у дому. Чи је енергија животне снаге која се налази у свему, од људи и биљака до места. Међутим, постоје неки детаљи дизајна који могу довести до тешкоћа приликом уређивања дома.

Дугачак ходник је један од тих детаља на које треба обратити пажњу. У фенг шуију, дугачак, узак ходник је као дугачак тунел, добија вец́у брзину и замах, што може створити изазове у самом ходнику, као и на ономе што се налази на крају ходника. На пример, ако постоји кревет на крају ходника, тај кревет прима највец́и део те енергије. Ако су улазна врата на почетку или на крају дугог ходника, то може значити да сваки чи који долази у ваш дом одлази право из вашег дома и живота, уместо да тече у вашем дому, пише Тхе Спруце.

Ипак, постоји неколико једноставних начина на које још увек можете да побољшате фенг шуи овог дела вашег дома.

Окачите уметничка дела на зидове

Можете успорити и разбити чи или дугачак уски ходник са уметничким делима на зидовима. Ово ствара дистракцију за чи, или места где енергија може да стане дуж ходника. Ово подстиче чи га да крене споријим, вијугавим путем.

Додајте неколико тепиха

Неколико простирки у низу на поду такође могу помоц́и да се успори ток чи-ја. Ствара ефекат неколико различитих ходника заједно, уместо једног дугачког ходника.

Додајте осветљење на зидове

Осветљење на зидовима ствара периодичне жаришне тачке да успори чи. Фенг шуи практичари често додају светиљке или мењају осветљење у дому, јер је светлост лак начин да се манипулише чијем у простору.

Направите још једну фокусну тачку у ходнику

Ово може бити уметничко дело, биљка или било која друга фокусна тачка. Ово помаже да се успори чи и створи место за његово прикупљање, тако да не јури право низ ходник.

Окачите огледало на зид

Огледала могу енергетски и визуелно отворити простор. Да бисте створили више отворености у дугачком, уском ходнику и створили више простора за вијугање чи-ја, окачите огледало на једну страну ходника, пише Тхе Спруце.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas