· · Коментари: 0
чишћење

Како УКЛОНИТИ ФЛЕКЕ од ХЕМИЈСКЕ ОЛОВКЕ: Шест савета до БРЗОГ РЕШЕЊА

Сви смо свесни тог осећаја када на новој белој мајици пронађемо плаву мрљу која не може да се скине.

1599049127_Depositphotos_42247793_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Срећом, постоји решење и за ово. Издвајамо неколико трикова који ће вам помоћи да очистите флеке од хемијске оловке.

Прочитајте још: Две необичне НАМИРНИЦЕ које по ФЕНГ ШУИЈУ дозивају срећу и благостање у дом

- Не ширите штету

Фото: Пиxабаy

Поставите тканину испод флеке пре него што испробате било који трик. Најмање што желите јесте да оперете флеку и схватите да је она прешла на другу страну мајице. 

- Детерџент за веш

Немојте стављати мајицу одмах у машину за веш. Ставите детерџент директно на флеку како бисте имали јачи ефекат. Помешајте са одређеном количином воде. Узмите тупфер и умочите у воду и прашак, а потом нежно нанесите на флеку и трљајте. Можда вам буде било потребно неколико тупфера да скинете флеку.

Машину оставите за крај.

- Комбинујте кукурузни скроб и сирће

Ове две намирнице сигурно имате у кући. Прво потопите флеку у сирће. Направите пасту од споја кукурузног скроба и белог сирћета, и то у пропорцији три кашичице кукурузног скроба и две кашичице сирћета. Ову пасту ставите директно на флеку и пустите да се осуши. Када се осуши, можете је ставити у машину за веш.

Фото: Депосит

Прочитајте још: АКВАРИЈУМ за почетнике: Оплемените ПРОСТОР малим кутком природе у КУЋИ

- Пробајте са глицерином

Глицерин је најчешћи састојак производа за негу лица. И чист глицерин можете пронаћи у продаји. Не морате га спајати ни са чим, користите га на исти начин као детерџент за веш. Узмите тупфер, натопите га глицерином и бришите флеку.

Будите упорни.

- Напрскајте флеку

Лак за косу можете искористити и на другачији начин. Како садржи одређену количину алкохола, биће одличан за скидање флека, и то а врло једноставан начин. Просто напрскајте флеку, а потом је добро бришите како бисте скинули мастило. Будите упорни, а ако је потребно напрскајте још једном.

Прочитајте још: Ово ПОСУЂЕ не треба ПРАТИ у МАШИНИ за СУДОВЕ

- Завршите посао

Након што сте завршили било који од понуђених начина, оперите одећу нормално. За белу одећу најбоља опција је да користите и избељивач. Пре него што ставите у машину за сушење, проверите да ли је флека спала. Ако  осушите флеку, биће много теже да је поново скинете.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.