Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најбоље боје за ДНЕВНУ СОБУ: Шта доносе црвени, а шта зелени и смеђи елементи?

Свака просторија у кући има различито значење и асоцијацију која се заснива на њеној свакодневној употреби.

1646836703_kitchen-living-room-g078a54de0_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Дневна соба служи као место за повезивање са члановима породице и пријатељима. Према фенг схуи-ју ова соба преставља место за окупљање, па је важно оно што нас окружује.

Боја и Фенг Схуи

Различите боје имају различите вибрације и асоцијације. У фенг схуи-ју често се користи теорија боја пет елемената.

Пет елемената су земља, метал, вода, дрво и ватра, а сваки је повезан са одређеним врстама енергије, као и са одређеним бојама. Свакако би требало да се ослоните и на своја осећања. Може да постоји боја која вам се не свиђа или која вам изазива негативна сећања, а према овом принципу значиће нешто друго.

Прочитајте још: Да ли знате како се ПРАВИЛНО ПОСТАВЉА СТО? Битан је распоред сваког елемента (ВИДЕО)

Постоји много начина да унесете боју у свој дом. Можете да офарбате зидове или намештај, или можете да додате боју на мање начине, као што су уметничка дела, вазе, јастуци или други украсни предмети.

Боје елемента Земље

Земља је повезана са смеђим, жутим и топлим земљаним тоновима. Ове боје могу бити посебно потпорне за дневну собу јер су веома хранљиве. Земља помаже при уземљивању, стабилизацији и пружању удобности, што су сви позитивни атрибути за животни простор.

Боје металних елемената

Метал је представљен белим, металик, прљаво белим и сивим. Ово су сјајне боје за уношење у дневну собу јер могу да употпуне многе друге боје. Помажу да се више светлости рефлектује у простору.

Боје воденог елемента

Елемент воде је повезан са црном. Вода је повезана са мудрошћу, као и са нашим и друштвеним везама. Ако желите да се више повежете са заједницом, можете да унесете мало црне.

Прочитајте још: Једноставно, а ДЕКОРАТИВНО: Направите ЕЛЕГАНТНЕ САЛВЕТЕ у три корака! (ВИДЕО)

Боје дрвених елемената

Дрво је повезано са зеленом и плавом бојом, а оне се односе на раст и виталности. Ако желите да освежите нергију могли бисте да додате боје елемента дрвета.

Боје елемента ватре

Елемент ватре представљен је црвеном бојом, као и веома ватреним ружичастим и наранџастим бојама. Повезан је са веома јаком, светлом и живописном енергијом сунца. Ватра је такође повезана са нашом инспирацијом и начином на који нас виде у свету. Ако желите да будете видљивији у својој заједници, можете да унесете ватрено црвене акценте, пише Тхе Спруце.

БОНУС ВИДЕО


 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas