Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најчешће грешке које несвесно правимо приликом ЧИШЋЕЊА: Оне могу поништити сав уложен труд

Да бисте заиста дезинфиковали и очистили кућу у потпуности, обратите пажњу на ове грешке

1673532046_shutterstock_1548529640.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Осим редовног чишћења, јако је важно како и чиме обављате кућне послове. Да бисте заиста дезинфиковали и уклонили сву прљавштину са површина, требало би да обратите пажњу на више ствари.

1. Сунђери

Сунђери су један од најпрљавијих предмета у кући, па чак и они који су наизглед чисти могу бити пуни бактерија и прљавштине. Пре употребе, пожељно је да се послужите једним малим триком како бисте уклонили штетне микроорганизме са овог предмета.

Потребно је да у веће лонче сипате воду, убаците кашичицу прашка за веш или соде бикарбоне, сачекате да вода проври, и убаците сунђер.

Прочитајте још: Не бацајте кору од ПОМОРАНЏЕ: Направите природно ђубриво за БИЉКЕ које ће поспешити њихов РАСТ

Након пар минута смањите ватру и оставите га у кључалој води да се "кува" још десетак минута. После тога склоните лонче са шпорета, исцедите воду и оставите сунђер да се осуши на сунцу.

2. Претрпавање машине за посуђе

Уколико ставите превише посуђа, оно се неће опрати како треба. Зато је врло важно да убацујете у складу са капацитетом машине коју имате.

3. Претеривање са детерџентом за веш

Када се пере прљавија одећа, већина сипа више детерџента, у нади да ће се боље опрати. Али, ово може дати контраефекат - да вам вишак прашка остане на гардероби као флека.

4. Даљински

Даљински управљач често се прескаче током чишћења, али на њему се брзо накупљају бактерије. Зато је важно да га дезинфикујете редовно.

5. Чишћење машине за посуђе

Још једна од ствари које се ретко сетимо. Често се у машини могу заглавити комадићи хране, па би требало да повремено извадуие филтер и проперете га, а затим укључите празну машину.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas