Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
промо

Не плашите се супротности, искористите их!

Уређење ентеријера је сјајан начин да искажете креативност и смелост је комбиновање контрастних боја. Њихово спајање уноси освежење и динамику у простор

1665658435_naslovna-NOVOSTI.jpg
Фото: Forma Ideale
Oglas

Контраст чине два или више елемента са супротним карактеристикама. Поред боје, контраст се може постићи и коришц́ењем других аспеката дизајна, као што су облик, величина, материјали, текстуре, стил или завршна обрада.

Када говоримо о контрасту, многима је прва асоцијација боја. Коришћењем контрасних боја на сјајан начин могу се нагласити одређени елементи, истовремено их повезујући.

Уколико се одлучите за плаву боју зидова у дневном боравку, она сама по себи може бити фокусна тачка. Уз светле комаде намештаја, зид постаје савршена подлога за наглашавање самог намештаја. Витрина VALENCIA у опак белој и декору артисан храста и лежај ELENA у светло сивом штофу, заједно са сликом КОЊИ са белим рамом праве контраст тамном зиду. Клуб сто је такође неизоставан део дневног боравка, а декор артисан храста на клуб сточићу OSCAR даје топлину амбијенту, док истовремено даје и контраст хладним тоновима плаве и сиве. Како плава боја не би потпуно изгубила на својој важности и јачини, додајте неки зелени детаљ, нпр. кућну биљку.

Фото: Forma Ideale

Контраст можете применити и комбиновањем различитих материјала.  У спаваћој соби можете комбиновати зид и кревет у истом тону, а да патерни на њима наглашавају и дочаравају њихову раскошност. Тапета на зиду одлично доприноси изгледу амбијента. Француски лежај LOZANA у тамнозеленом штофу додатно раскошним чини тапацирани рам, а уз њега би се савршено уклопио розе табуре TRAPEZ, којим бисте комплетирали причу о контрасту.

Фото: Forma Ideale

Сваки пажљиво уређен простор укључује комбинацију различитих материјала који дају коначан изглед ентеријера, али при примени контраста то значи намерно бирање предмета који се међусобно разликују, по стилу или завршној обради.

При одабиру комада намештаја, размислите о мешању декора природних материјала, попут декора дрвета са металима, или белог декора у високом сјају и меканих тканина. Исто тако, ако пожелите да комбинујете тканине, размислите о избору неких предмета са патерном, док су други једноставно једнобојни са текстуром.

Фото: Forma Ideale

Комбиновање две контрастне текстуре пружиће простору богатији визуелни доживљај, а ово најбоље функционише када се две контрастне текстуре, груба и глатка, користе у непосредној близини једна другој. Што се тиче правилног комбиновања ових предмета, размислите о грубом текстилу испод елегантног намештаја, или о постављању расветних и декоративних предмета са текстурираном завршном обрадом на глатке површине.

Како бисте у дому применили овај савет, дизајнери ентеријера Forma Ideale саветују да фотељу STRECHY у меканом тиркизном штофу уклопите са беж тепихом TENDER, који доприноси стилу амбијента. Одличан контраст у простору би био клуб сточић VKCT 50091 са металном мрежом, која поред естетске функције има и практичну употребу у виду корпе за одлагање. Мекани табуре КОКО у браон штофу сјајан је додатак било ком амбијенту.

Фото: Forma Ideale

Контраст је дефинитивно тајни састојак који сваком простору даје одређену динамику. Када контраст изостане у амбијенту, увек ће деловати да нешто недостаје у просторији, па се потрудите да у свом дому примените неку од идеја које смо поделили са вама, како бисте постигли ефекат освежења ентеријера и унели нову енергију која ће вам свакако пријати.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas