Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУЋА

Обратите пажњу кад чистите, јер се ту скупља највише БАКТЕРИЈА: Ово су НАЈПРЉАВИЈА МЕСТА у сваком дому

На овим местима боравимо свакодневно, а нисмо ни свесни колико су заправо прљава.

1641475538_feet-gfe4836c4c_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Поред даљинског управљача, за којег је доказано да је најпрљавији предмет у кући, треба навести и рачунар, односно тастатуру, посебно ако радите од куће.

Ако је кућа ваша канцеларија, онда је јасно да ћете понекад и доручковати испред рачунара. Међутим, то нипошто није добра идеја, јер уколико мрвице хране западну дубоко између типки тастатуре, могу представљати плодно тло за развој бактерија, без обзира на то што сте пребрисали саму тастатуру.

Прочитајте још: Решите се највећег извора алергена: Направите ПРИРОДНИ СПРЕЈ против ГРИЊА

На листу најпрљавијих предмета у кући свакако се налазе и кваке, као и прекидачи. Ове предмете потребно је редовно чистити, посебно ако вам у периоду пандемије, или сезоне вируса долази много људи у кућу. Ако је неко од укућана заражен, кваке и прекидаче бришите средствима на бази алкохола.

Следећи кутак који је извориште клица је ваш кауч, веровали или не. Једно недавно истраживање показало је да кад седнемо на кауч, може да уследи непријатно изненађење јер тежина нашег тела лансира честице прашине које се из мебла дижу у ваздух.

У овим честицама може се налазити буђ, као и патогене клице које се распрше, па их у виду аеросола удишемо.

Како бисте отклонили овај проблем, потребно је да кауч редовно усисавате, а једном у десет дана га очистите и темељније - влажним сунђером. На сунђер нанесите пену коју ћете направити тако што ћете детерџент помешати са мало топле воде и затим га запенити руком.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas