· · Коментари: 0
чишћење

Колико често ПЕРЕТЕ ЈАСТУК: Важно је због здравља

Правило је да јастуке оперете сваких пола године, најбоље у машини за прање веша на ниској температури, а сушите их лагано са повременим окретањем

1601545181_Depositphotos_81249472_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Будите искрени и реците кад сте последњи пут опрали јастуке на којима спавате? Пре месец дана? Прошле године? Никад?

Ако је прошло више од шест месеци, крајње је време да то урадите како вас гриње и прљавштина ноћу не би „нападали“.

Јастуци пуњени перјем или влакнима

Добра вест је то што ове јастуке можете прати у машини за прање веша. Да бисте постигли што боље резултате, оперите два јастука истовремено (да би се у бубњу постигла равнотежа).

Прочитајте још: Да ли су СВИЛЕНЕ ЈАСТУЧНИЦЕ стварно ТАКО ДОБРЕ

Ако на јастуку постоји упутство за одржавање, прочитајте га, зато и служи, и придржавајте се написаног. Ако га нема или сте га одсекли, јастуке перите у млакој воду и програму за осетљиве тканине са обавезним испирањем хладном водом. Потом их можете ставити у машину за сушење веша на ниску температуру, повремено их извадити, поправити им облик и окренути их на другу страну, а уколико немате машину, сушите их на собној температури уз повремено протресање.

Читајте упутство за одржавање!

Прочитајте још: "Унесите" ЈЕСЕН у уређење СПАВАЋИХ СОБА

Јастуци пуњени пеном

Нажалост, њих не можете ставити у машину, али можете прати њихову јастучницу. Како бисте се решили прашине из оваквог јастука, усисивачем га добро усисајте са обе стране. Јастук можете ставити и у машину за сушење веша, али на хладан ваздух на 20 минута. Ако се на њему појаве флеке, тај део очистите разблаженим детерџентом и исперите влажном крпом. Јастук оставите да се осуши на ваздуху пре него што навучете чисту јастучницу.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.