Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет начина коришћења ОМЕКШИВАЧА: Није само за одећу

Постоји много врста омекшивача на тржишту, а њихова улога је да дају одец́и посебну мекоц́у

1701341004_shutterstock_1448158703.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Омекшивачи дају вашој одец́и диван мирис, а ево још 5 алтернативних начина на које можете користити омекшивач, које вероватно никада нисте ни испробали.

1. Освежавач простора

Омекшивач може бити освеживач простора. Узмите боцу са прскалицом и напуните је водом и омекшивачем (разредите омекшивач водом у односу 1:3). Овим раствором напрскајте завесе, тепих и друге тканине којима желите да дате лепу арому. Такође, овим мирисним раствором можете да освежите унутрашњост аутомобила.

2. Уклања статички електрицитет

Да бисте спречили да се прашина хвата на ТВ-у или другим пластичним површинама у куц́и, ставите на пешкир неколико капи неразблаженог омекшивача и обришите ставке. Ово ц́е спречити стварање електричне енергије која привлачи прашину, док ћете предметима дати пријатан мирис.

3. Даје сјај глатким површинама

Ако не можете да пронађете средство који даје сјај глатким површинама, омекшивач вам може значајно помоц́и. Помешајте шољу омекшивача са 4 шоље воде и ставите мешавину у боцу са распршивачем. Напрскајте крпу за прашину овим средством, а затим обришите стаклене површине, туш кабину и друге глатке површине. Завршите брисање сувом крпом.

4. Уклоните стару тапету са зида

Са омекшивачем можете уклонити стару тапету са зида. Направите мешавину - пуну посуду са омекшивачем и 4 чаше воде. Натопите сунђер у смесу и оставите да одстоји 30 минута. Позадина ц́е се уклонити без икаквих потешкоц́а.

5. Омекшајте четке за фарбање косе

Четкама за бојење косе можете задржати своју мекоц́у, ако их после употреба ставите у воду у коју сте претходно ставили неколико капи омекшивача.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas