Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет правила за избалансирану ДНЕВНУ СОБУ: Овиме се воде дизајнери ентеријера

Животно окружење може да има директан утицај на ваше опште благостање

1662055889_living-room-ge7f0efa2a_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Важно је да направимо дом који ће бити уравнотежен. Најбоље је почети од собе у којој проводимо највише времена током дана - дневне собе.

Дневне собе су дизајниране за различите сврхе, неке су удобна места за опуштање након дугог радног дана, друге су за окупљање... 

Уређење дневне собе

- Каже се да је дневна соба место живљења. Често се налази ближе улазним вратима, то је просторија која је више окренута према јавности у вашем дому за разлику од спаваће собе или кухиње, тако да боје и распоред то треба да одражавају - објашњава дизајнерка Ањиа Чо, преноси Гоодхоусекеепинг.

Прочитајте још: Зашто би ЗЕЛЕНА БОЈА требало да буде део дома? Створите хармонију

Унесите пет елемената

Фенг шуи користи пет елемената - земљу, дрво, ватру, метал и воду - да опише физички и енергетски свет око нас.

- Важно је уравнотежити пет елемената да бисте створили хармонично окружење. То можете постићи својим декором или суптилно другим начинима. На пример, уместо да се одлучите за црвену боју, размислите о коришћењу симбола црвене, од животињских отисака до троугластих облика да бисте представили елемент ватре у вашој дневној соби.

Фото: пиxабаy

Пажљиво бирајте боје, текстуре и облике

Иако увек треба да идете за бојама које вас природно привлаче, постоји велики број палета, у распону од топлих неутралних до оштрих сивих, које саветују стручњаци за фенг шуи. Осим тога, постоје одређени облици и текстуре на које треба да обратите пажњу при избору намештаја. Земља: ниски, квадратни или правоугаони намештај за уземљење простора, топли земљани тонови попут браон, златне, жуте и глине; геометријски обрасци; грнчарски и порцелански материјали. Дрво: високе, вертикалне линије; нијансе зелене; ботанички и цветни обрасци; живе биљке; висок намештај. Ватра: облици троугла; кожни материјали; животињски отисци; осветљење и свеће; шиљасти предмети и апстрактна уметност. Метал: округли облици и лукови; металик боје у распону од белих тонова до сребрне или сиве; светлуцаве тканине; и шаре кругова. Вода: неправилни и закривљени облици; иридесцентни и рефлектујући материјали или тканине.

Позиција кауча

Ако је могуће, покушајте да задња страна кревета у дневној соби не буде окренута ка улазу у дневну собу. Идеалан распоред намештаја је онај где, док улазите у простор, можете да видите кауч или фотељу. На овај начин, особа која седи на софи осећа се заштићеније од људи који долазе иза ње.

Прочитајте још: Најбоље боје за простор око радног стола према ФЕНГ СХУИ дисциплини: ЗЕЛЕНА даје енергију, а ево шта значи ЦРНА

Осветљење

Осветљавање ентеријера захтева равнотежу. Изненадили бисте се колико лоше осветљена соба може да умањи ваше расположење. С друге стране, ако је соба превише светла, то може да буде узнемирујуће. Тако да, потрудите се да пронађете свој баланс. 

Користите биљке као декор

- Биљке уносе дрвене елементе у простор. Оне доносе раст и виталност. Другим речима, удахну живот соби - објашнајва Чо.  Препоручују се биљке са заобљеним листовима, а не било шта оштро или са шиљатим врховима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas