Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет савета ФЕНГ СХУИ-ја за најбољу енергију у дневној соби: Зашто је важно да уклонимо неред и да у угловима имамо биљке?

Шта је то добро избалансирана дневна соба и како нам фенг шуи може помоћи да створимо простор који позива на одмор и дружење?

1696327180_shutterstock_2290526749.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Као што су природни материјали, мирне боје и хармоничан распоред важни елементи у фенг шуи спаваћим собама, ови детаљи такође чине и добро избалансирану фенг шуи дневну собу. Уметност фенг шуија ставља нагласак на осећај - требало би да се осећате опуштено, удобно и спокојно у свом окружењу.

Ствари су, дакле, прилично једноставне. Уграђивањем фенг шуи принципа у простор за спавање и уосталом - у комплетан животни простор, можете постићи умирујућу атмосферу у целини. Када ваш дом постане заиста мирно уточиште, и ви ћете се осећати опуштеније.

Фенг шуи дневна соба је она која привлачи људе и превазилази физичке елементе простора. Оно што фенг шуи жели да постигне је пре свега хармонија и равнотежа. Када се осећате опуштено у свом дому, та лакоћа се природно проширује и на ваше ментално и физичко стање - као и на чланове ваше породице и госте. Циљ јавног простора у кући, као што је дневна соба, је да се људи окупе. Када се простор не осећа уравнотежено или удобно, станари неће желети да проводе време у том простору, што их спречава да се међусобно повежу и створе хармоничне односе.

Консултовали смо врхунске фенг шуи стручњаке и дизајнере ентеријера да сазнамо како да уредимо фенг шуи дневну собу, шта треба избегавати и зашто су принципи фенг шуија тако ефикасни за стварање мирног, ресторативног окружења.

Поједноставите ствари и уклоните неред

У фенг шуи дневној соби, седење је распоређено да промовише разговор и проток енергије. Избегавајте да блокирате врата или прозоре намештајем и обезбедите да има довољно простора за удобно кретање. Пошто дневна соба првенствено угошћује људе и неколико чланова породице одједном, фокус овог простора треба да буде на заједници. Фокусна тачка треба да буде што даље од ТВ-а тако да се људи окрену једни према другима како би подстакли везу. Такође имајте на уму командни положај како се не бисте осећали нелагодно у свом простору. Поставите своје жељено седиште на место које вам пружа несметан поглед на све улазне тачке. Неред је увек велико НЕ! за фенг шуи јер може бити извор устајале енергије. Површине дневне собе треба да буду чисте како се ваш простор не би осећао преоптерећеним визуелно или физички. Уклоните дакле све непотребне предмете јер одузимају отвореност просторије и не подстичу опуштање. У дневном боравку држите само предмете који имају сентименталну вредност или доносе радост вашем животу.

Укључите пет елемената

Земља, метал, дрво, ватра и вода морају се користити на комплементарне начине за постизање хармоније у дневној соби. Фенг шуи воли равнотежу пет елемената а превише једног елемента чини да се цела просторија осећа ван равнотеже и може утицати на проток и енергију. Како то постићи? Да бисте унели више елемента земље, унесите земљане тонове или правоугаони тепих за подршку и уземљење простора. Кружни облици или метални детаљи, попут намештаја и светиљки, могу да унесу више метала. Вода може бити представљена текућим облицима и црном бојом. Елемент дрвета подстиче раст и зарастање, а може се увести кроз живе биљке или боје зелене, браон и плаве боје. Осветљење и црвена боја додају елемент ватре. Комбинујте!

Користите енергичне боје

У фенг шуију, живахне боје попут плаве, зелене и тиркизне су идеалне за дневну собу јер више оснажују. Стручњаци објашњавају да светле боје подстичу разговор, живост и међуљудску интеракцију, што их чини савршеним за заједнички простор као што је дневна соба. Такође предлажу коришћење зелене и плаве јер представљају подмлађивање. Као и увек у фенг шуију, равнотежа је важна. Превише белог је превише Јанг, тако да тамнији или шаренији акценти помешани са заобљеним, тактилним предметима могу помоћи да се омекша и уравнотежи простор.

Пустите светлост у свој дневни боравак

Без обзира да ли имате велике прозоре или скромнију варијанту, уношење светлости је неопходно за фенг шуи дневну собу. Природно светло је пожељно да појача и привуче позитивну енергију, али подне и стоне лампе су такође одговарајући извори. Стручњаци предлажу коришћење најмање три извора светлости који се разликују по висини и положају. Прозори, подне лампе, светиљке и стоне лампе нуде различите опције осветљења за различита расположења и доба дана, омогућавајући прилагодљивост. Ако су плафони превисоки, осветљење окренуто надоле може помоћи да се простор осећа угодније, док подне лампе са осветљењем према горе могу бити одличне за мале површине, посебно са ниским плафонима.

Попуните углове зеленим биљкама

Осим што су један од пет елемената неопходних за фенг шуи, собне биљке природно побољшавају енергију вашег простора. Да бисте донели природан живот и енергију у просторију, унесите неке биљке. И да, вештачке биљке се могу користити у фенг шуију све док изгледају стварно и док вам маме осмех на лице. Па ипак, уношење свежег цвећа или нове биљке и даље остаје најбржи начин да промените осећај у свом простору и унесете више равнотеже у свој дом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas