· · Коментари: 0

Пет ствари које би професионални организатор дома сигурно бацио: Већина их има у дому

Није лако одржавати дом, посебно уколико на том месту живте неколиког година. Тада се накупе наизглед ситнице које нам нису потребне, а немамо срца да их бацимо, иако нам је потребан додатни простор

1673263899_shutterstock_1414028594.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Једном морамо да се одлучимо и из дома изнесемо ствари које нам заиста нису нужне и не користимо их. Како би вам било лакше, професионални организатор објашњава шта то можемо одмах да бацимо:

Посуде за складиштење хране

Пластичне посуде поседује готово свака кухиња. Остављамо их од раније поједене хране, за случај да нам можда затреба. На крају се често испостави да нам никада нису ни требале, а заузимаће толико места.

Превише флаша и шољица за воду

Две ствари које се "нечујно" накупљају током година су шоље и флаше за воду. Ваша колекција може да буде забавна, али ако ствара непотребан неред, можда је време да је смањите.

Прочитајте још: Пет НЕВЕРОВАТНИХ ТРИКОВА СА ЛАКОМ ЗА КОСУ: Олакшаће вам многе кућне послове

- Кухиње су један од најтежих простора у куц́и за организовање, а за многе, флаше за воду и шоље доприносе дисфункцији и неорганизованости. Људи имају тенденцију да их купују. Моје правило је да имате само флаше за воду и шоље које апсолутно волите, користите или вам требају - саветује Кеника Вилијамс, професионални организатор, пише Тхе Спруце.

Шминка и козметика са истеклим роком трајања

Фиоке и полице у купатилу пуне старих сенки и шампона обично се забораве док вам не затреба простор.

- Резервна козметика је једна ствар, али све са истеклим роком трајања треба да буде заборављено. Не само да то повец́ава физички неред у вашем простору, вец́ може представљати и здравствене ризике од употребе производа којима је истекао рок трајања - каже она.

Стари пешкири и постељина

- Старе пешкире (па чак и постељину) треба бацити сваких неколико година. Временом почињу да губе моћ упијања, па је добра пракса да их замените на сваке две године уколико то можете.

Прочитајте још: Не морате да бацате ГРУБЕ ПЕШКИРЕ: Повратите им мекоћу у пет корака (ВИДЕО)

Покварени уређаји

Неред често настаје када имате предмете који нису у добром стању, али их свеједно чувате са намером да их поправите или вам је жао да их баците.

- Све што је покварено са малим или без шанси да буде поправљено на време, требало би да буде одбачено. Заузима драгоцени простор у куц́и - објашњава Вилијамс.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 


 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.