Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОСАО

ПЛАВА убија радну способност: Канцеларија ТРЕБА да буде ОВИХ боја

Већа количина природног светла доводи до повећане продуктивности на послу, а ево о чему све послодавац треба да узме у разматрање приликом одабира простора за канцеларије.

1599652266_Depositphotos_201259218_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Неколико различитих истраживања је показало да су радници који свој посао обављају у канцеларији са великом количином природне светлости, дуже и квалитетније спавали, били физички активнији и имали бољи квалитет живота у односу на оне са слабијом изложеношћу светлу на радном месту.

Прочитајте још: Чим уђете у КАНЦЕЛАРИЈУ знаћете ко је ШЕФ: Ево УПУТСТВА

Уз то, добро природно осветљење један је од најбитнијих фактора за правилно фокусирање и инспирацију. Насупрот томе, лоше осветљење доводи до умора, главобоље, напрезања очију, раздражљивости и, на дуже стазе, до депресије.

И боје имају значајан утицај на расположење и рад мозга, а одабир одговарајућих нијанси за радни простор може да утиче на продуктивност. Тако, рецимо, плава убија радну способност, док светле боје пријају запосленима, не ометајући их у послу.

За инспирацију донесите нешто од куће.

Да бисте део себе унели у канцеларију и учинили да се у њој осећате срећно, као код куће, донесите неки од својих предмета у боји коју волите и која вас инспирише на рад и концентрацију.

Прочитајте још: Пратите ове ствари при уређењу ЕКСТЕРИЈЕРА: Боја ВРАТА је важна, а лепа БАШТА даје енергију

У ову сврху могу да послуже шарене фотографије, разгледнице, омиљени детаљ са ваше полице за књиге, било шта што је довољно колоритно и асоцијативно за вас.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ И ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas