· · Коментари: 0
трајање

После колико времена треба да промените јастук, папуче, пешкире...?

У спаваћој соби, купатилу или ормару, свуда налазимо ствари чији рок трајања је ограничен.

1607093233_Depositphotos_19356345_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Редовно проверавамо рок трајања прехрамбених намирница или производа за лепоту. Међутим, много мање пажње посвећујемо свакодневним стварима, односно онима које јако често користимо. Изненадићете се шта све спада међу њих.

У спаваћој соби:

Јастук

Осим што се након неког времена у јастуцима сакупе безброј гриња, они изгубе свој оригиналан облик те узрокују бол у врату. Стручњаци препоручују да замените стари јастук новим - сваке две до три године!

Прочитајте још: Неколико МАЛИХ ТРИКОВА да ваш дом лепо мирише

Фото: Депосит

Папуче

Папуче су савршена база за гљивичне инфекције. Због тога их треба прати што је чешће могуће, а чак након сваких шест месеци набавити нове.

У купатилу:

Пешкири

На влажним пешкирима сакупљају се бактерије. Чак ни редовно прање не може да их се реши. Због тога се препоручује да набавите нове пешкире сваке једне до три године.

Фото: Депосит

Четкица за зубе

Четкицу за зубе не треба променити само кад се истроше влакна, него и након што прележите прехладу или грип. Уопштено важи правило: свака три месеца купите нову четкицу за зубе.

Прочитаје још: Навике које сваки дом могу да учине ХАОТИЧНИМ

Четка за косу

Четку за косу требало би добро почистити најмање једном недељно. Након годину дана коришчења време је за нову. Ако четка има природна влакна, онда је чак треба мењати сваких седам до десет месеци.

Парфеми и тоалетне воде

Парфем и тоалетна вода, који садрже етерична уља, могу трајати до три године ако их чувате затворене. Ако су отворени, трају до две године. Тоалетну воду, ако је већ отворена, можете да користите до две године, а ако је затворена, може стајати и до четири године.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.