Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега биљака

Пре него што изнесете МУШКАТЛЕ НА ТЕРАСУ морате прво урадити ово

Потпуно припремите мушкатле за пролеће које долази.

1645621712_62ff16b7b7204a5ae1df0267e9f1eba0bd4cea6e.jpg
Фото: Депосит
Oglas

У Србији готово да нема балкона ког не красе мушкатле.  Мушкатле нису захтевне за негу, уникатне су, нису скупе и имају цветове нежних и лепих боја. Ова биљка воли светла и топла места.  Због свега тога, овај цвет из Јужне Африке, избор је многих на овим просторима.

Иако су лаке за одржавање, морате их припремити за пролеће које долази.

Стручњаци кажу да је оптимална температура за гајење мушкатли од 10 до 27 степени.   Њих је потребно заливати редовно, али не и превише јер претерано заливање може изазвати труљење корена.  Труљење корена може изазвати и претерана влажност, тако да и ниво влажности у ваздуху не сме бити много повишен. У каснијим поподневним часовима, уколико време није много хладно, можете их попрскати одстојалом водом.

Прочитајте још: Направите домаћу ПРИХРАНУ ЗА ЦВЕЋЕ која ће препородити ваше кућне биљке

Како их припремити за пролеће које долази?

На самом почетку пролећа потребно је орезати и залити мушкатле, а пожељно их је и пресадити. Од прихране пожељно је користити ђубриво за мушкатле или ђубриво за цветнице. Током вегетације једном до два пута недељно користите прихрану. Листови ове биљке имају длачице, па се не смеју прихрањивати прскањем преко листова.

Док траје зима потребно је да стално склањате осушене листове. Водите рачуна, све док их не изнесете на терасу, немојте их држати у топлим и претерано мрачним просторијама. Последице боравка у оваквим просторијама може бити стварање танких бледих изданака и исцрпљивање биљке.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas