· · Коментари: 0
промо

Примена декоративног камена при уређењу дома

Адаптација, уређење или реновирање дома је нешто што се планира унапред и о чему се размишља током дужег временског периода

1661788703_outsite-co-R-LK3sqLiBw-unsplash.jpg
Фото: Унспласх

Оно што већина жели да постигне тиме јесте да добије што функционалнији простор уз минималне промене. У том смислу често се размишља о промени грејања, промени боје или радова/дезена зидова, о промени намештаја или столарије, спољне расвете и томе слично.

Када се мало шире погледа, све то има везе једно са другим. Што би значило да једна промена изискује другу, а када се оне уклопе како треба добије се савршен простор у сопственом стилу у којем се ужива годинама. Како споља тако и изнутра.

Декоративни детаљ који бележи све већу популарност у дизајну екстеријер

У понуди фасадних облога постоје разни модели и врсте направљени од природног или вештачког материјала. Само један до њих, али веома популаран је декоративни камен за зидове који може бити ломљен, у виду штанглица или имитација камена. На тржишту се могу наћи многе варијације и модели што га чини занимљивим али и доступним производом. 

Иако је ова зидна облога доста популарна данас треба водити рачуна о њеној практичној примени како би све изгледало складно. Зато се код фасада обично користи сам за одређене делове попут простора око улазних врата, или делове терасе, а не за целе површине. Нека места која ће бити обложена декоративним каменом буду сведена и пропорционална са простором и намештајем који се ту налази. У те сврхе најчешће се корсите различити модели ломљеног овог материјала.

Ако уз избор ове зидне облоге додате и адекватну спољну расвету чиме ће се појачати његов естетски изглед и чиме ће се тај део додатно осветлити, ваш дом неће ниједног пролазника или госта оставити равнодушним. А ако томе додамо топлу и пријатну атмосферу која долази изнутра онда се може рећи да сте створили свој мали рај за свакодневно уживање.

Избор спољне расвете у односу на амбијент и окружење

Када је избор спољне расвете у питању понуда је широка. Зато избор треба направити  у односу на сопствени стил, амбијент у којем се поставља и у складу са сврхом која се њиме жели постићи. Већина људи се одлучује да свој екстеријер уреди управо моделима спољних зидних и уградних лампи које се уклапају адекватно уз фасаду и истичу све њене предности и посебности.

У односу на планирано уређење фасаде треба се унапред договорити са мајсторима где ће се поставити спољна расвета која год да се одабере, како би простор добио потпунији изглед и функционланост.

Да ли уређење спољних зидова утиче на квалитет подног грејања?

Уколико се одлучите да свој зид обогатите и оплемените неким декоративним каменом од природног материјала треба да знате да су они одлични изолатори простора. Тако да уколико користите подно грејање као основни извор топлоте у дому, ово неће представљати препреку, нити ће смањити квалитет подног грејања током хладних зимских дана, већ напротив.

С обзиром да је подно грејање последњих пар година веома популаран избор за многе приватне и пословне просторе и да му је једна од главних предности то што не заузима много простора, оставља могућност да се ентеријер уреди на разне начине. У вези са тим може се додати декоративни камен и за прављење декоративног камина у унутрашњем простору или за зид на којем ће се налазити телевизор чиме се постиже склад између екстеријера и ентеријера у потпуности.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.