· · Коментари: 0

Пролећни трендови уређења ентеријера за 2023. годину: Ове боје су број један, а ево какав намештај треба да бирате

Пролеће је углавном доба када одлучујемо да реорганизујемо простор и додамо му сезонско освежење

1677852444_shutterstock_1753982999.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Пролеће званично почиње крајем марта, али како после зиме сви једва чекамо лепо време, време је да сазнамо шта нам дизајнери ентеријера саветују за наредни период.

Како уредити стан на пролеће?

Ивице

Ако волите мекше ивице намештаја, онда имате среће. Заобљени намештај овог пролећа добија на снази.

- Фотеље, двоседи, сточићи и други комади намештаја имају ову стилизовану закривљеност која се осећа као природни ток – велики одмак од тврдих ивица - објашњава дизајнерка ентеријера Бреган Џејн за Тхе Спруце.

Пастелне боје

Пастелне боје ће се вратити, али на суптилније начине него иначе. Дизајнери саветују да их помешамо са неутралним, тако да простор није превише преоптерећен бојом. Тако да, можемо боју лаванде и зелену да  упаримо са неутралним бојама како би изгледале свеже и модерно.

Винтиџ

Винтиџ детаљи су тренутно у тренду, а како истичу дизајнери, било ере су добродошле ове године.

Мешавина старог и новог

Иако су старински изгледи у тренду, дизајнери нас уверавају да не морамо да будемо потпуно старомодни.

- Добро избалансиран простор је резултат савршене мешавине тонова и текстура. Додавање винтиџ комада захтева пажљиво разматрање, јер сваки комад мора бити пажљиво одабран како би се створио кохезиван дизајн који прича причу - саветује дизајнерка Анђела Хамвеј преноси Тхе Спруце.

Лакше тканине и ткани намештај

Сада је време да избаците тешке тканине, попут сомота, и уместо тога се одлучите за лаганији текстил, попут памука и лана у живописнијим бојама.

- Лежерни осећај намештаја од ратана природно се уклапа у опуштене и нове пролећне рутине. Такође додаје топлину и текстуру просторима у затвореном и напољу - објашњава дизајнер ентеријера.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

 

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.