Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
промо

Реновирање и адапатација купатила: Како повећати функционалност?

Уређење ентеријера одувек је био једнако леп и изазовни задатак

1685104904_shutterstock_557515918.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Данас се људи све чешће одлучују да за те послове ангажују неко стручно лице и потраже савете или конкретна решења. У мору понуде која се односи на све сегменте реновирања и адаптације генерално говорећи лако се може изгубити, као у лавиринту.

Једна од посебно изазовних просторија за уређење и адаптацију јесу купатила. Што због ограниченог простора који чине неке од стандардних ствари, то и због жеље да се све то уклопи тако да пружа осећај пријатности и функционалности.

Купатила су просторије у којима је и поред те чињенице могуће направити више промена, а које могу допринети потпуној трансформацији, повећању квалитета и функционалности и пружити савшен естетски дизајн.

Вентилирање купатила

Уградња додатних елемената увек је добра идеја. А ако неко има проблем са влагом одлично решење може се наћи у вентилирању купатила. Током реновирања и адаптације могуће је да се уградњом вентилационог система реши проблем влаге заувек.

Вентилација купатила је важно јер смањује ризик од настанка влаге која може узроковати оштећења на инсталацијама и подовнима док код дрвених елемената може изазвати труљење, а уз то се могу јавити и буђ, плесни и непријатан мирис који могу утицати неповољно на здравље.

Овај механички систем ради на принципу издувавања унутрашњег ваздуха кроз флексибилну цев или метални канал чиме се утиче на квалитет ваздуха у простору. Савремени начини градње подразумевају вентилирање купатила као саставни део грађевинских послова.

Уградња хидромасажне каде

Ако имате довољно простора треба да размишљате о замени туш кабине неким модернијим моделом или о уградњи хидромасажне каде. Осим што ће простор учинити потпуно другачијим, купање ће постати прави ужитак.

Хидромасажне каде су одличне за опуштајуће купке након напорног дана. Уз све бенефите које имају могу постати омиљено место за опуштање и релаксацију. Самим тим учиниће купање лакшим и лепшим. Доступне су на нашем тржишту и могу се наћи разни модели, у великом распону величина и облика, као и додатних функција, а то све утиче на њихову крајњу цену.

Како због свог учинковитог умирујућег ефекта тако и због декоративне функције која даје луксузну ноту, хидромасажне каде су све чешћи избор.

Обратите пажњу на расвету

Као и у било којем другом простору расвета значајно утиче на функционисање. Посебно је важна када је реч о купатилу где се одвија јутарња и ноћна рутина везана за личну хигијену, где већина жена држи своју шминку и где воли да се шминка.

Замена расвете, прекидача и утичница управо може бити права одлука када је реновирање и адаптација у питању. На овај начин се повећава и сигурност и безбедност с обзиром да се врши провера електроинсталација, да се постављају нови прекидачи и утичнице и нова расвета.

На функционалност значајно може утицати и замена подова и зидова

Када кажемо да мењање подне и зидне облоге може и те како утицати на функционалност целог простора то значи и да ће утицати на сам изглед и осећај током боравка у њему. Од квалитета подних и зидних облога зависи и функционалност, а од њихове боје и дезена зависи целокупан изглед просторије.

За под се обично бирају керамичке плочице, винил или дрвени под, док се као зидна решење најчешће узимају керамичке плочице, тапете или боје.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas