Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
прање веша

Савети стручњака: Колико често заиста треба ПРАТИ ЏЕМПЕРЕ и на који начин?

Стручњаци су дали свој суд.

1644933565_sweater-gbd06b1686_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Када је одећа за хладније време у питању, сложићемо се да није неопходно да након сваког ношења је одложимо за прање. Тако је и са џемперима. Али, да наши џемпери не би избледели, раширили или променили облик, стручњаци су дали објашњење колико их често треба прати и којих се савета морамо придржавати током прања.

У просеку, сматрају стричњаци, џемпер можете носити 2 до 5 пута пре прања, али и то зависи од материјала џемпера и од начина на који се носи. На пример, уколико носите мајицу испод џемпера, нема потребе да их перете чешће.

Прочитајте још: Три ствари које треба ИЗБАЦИТИ из спаваће собе, како бисте се будили ОДМОРНИ

Такође, када је реч о џемперима  од памука, кашмира и свиле њих је пожељно опрати након две до три употребе. Када је реч о материјалима  попут вуне или синтетике - џемпере од тих материјала можете носити и до пет пута, будући да је реч о издржљивијим материјалима.

Правилан начин прања џемпера

  1.  Не игноришите етикету - без обзира од ког су материјала и да ли сте већ упознати са прањем истог. Код прања џемпера обично се препоручују ниже температуре, јер високе температуре доводе до скупљања џемпера.
  2.  Ако имате времена, оперите џемпере ручно користећи блажи детрџент. После прања препоручује се сушење џемпера у водоравном положају.
  3.  Избегавајте коришћење машина за сушење веша и пустите џемпере да се осуше на жици за веш.

Јако је битно придржавати се савета како бисте постигли да вам џемпери трају годинама!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas