Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Савремени трендови градње монтажних кућа и уређења ентеријера

Последњих година мењали су се приоритети и трендови када је градња и уређење ентеријера у питању

1669799424_Foto-Shutterstock-promo.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Последњих година мењали су се приоритети и трендови када је градња и уређење ентеријера у питању. На ту динамичност утицале су значајно промене које су погодиле читаву планету, па и нашу земљу. Од пандемије вируса ковид 19, преко економске кризе и нестабилности, па све до ратних дешавања који и те како утичу на свакодневни животни ток ствари.

Томе треба додати и континуирано усавршавање у свим областима које је допринело томе да сви теже да се послови обављају у што краћем року али са оптималним квалитетом и са што савременијом и практичнијом опремом.

Када је грађевинарство у питању, поготово изградња кућа и уређење дома, само неке од ствари које су апсолутни трендови су пре свега монтажне куће, а онда и шинска расвета у уређењу ентеријера али се враћа и тренд уградње када уместо туш кабина.

Предности које нуди градња монтажних кућа – цена, квалитет и век трајања

Многи и даље појам монтажних кућа везују за систем градње карактеристичан за Америку и Западну Европу, али је овај тренд градње и те како присутан и код нас. Људи се у Србији доминантније одлучују да викендице и куће за одмор граде на овај начин, али треба подсестити да је још 2010. године масовна градња монтажних кућа у Краљеву била заступљена након разорног земљотреса који је погодио овај град, а годину дана касније и за оне који су у истом граду били погођени поплавама.

Неки сматрају да однос квалитета и цене монтажних кућа нуди висок ниво гаранције и дуг век трајања. Као додатне предности истичу се то што су еколошки одрживе, карактерише их брза градња и нуде одличну енергентску ефикасност што такође утиче на крајњу рачуницу. Цена монтажних кућа је многи кажу и те како повољнија узимајући у обзир све напред наведено. Али крајња цена и рачуница зависе од доста фактора и тешко је бити прецизан у том делу.

Шинска расвета као начин да улепшате ентеријер и нагласите неке делове

Као и код одабира других елемената и намештаја за нови дом и код избора адекватног осветљења треба бити обазрив, детаљан и едукован. Наравно да начин и модел расвете зависи од много критеријума, али све чешће у пракси се користи шинска расвета као идеално решење за модерне домове.

Рефлектори и лампе са шинским разводом омогућавају лако усмеравање светлости у жељеном правцу и практичне су за употребну. Шинска расвета је и једноставна за монтажу и уградњу и заиста могу променити изглед простора.

Осим што естетски изгледају примамљиво, њом се могу нагласити неки делови простора или неки елементи.

Елегантне и класичне каде су опет у тренду

Годинама уназад разни модели туш кабина су преплавили тржиште, али изгледа да се све предности које каде нуде нису заборавиле и њихова популарност се враћа на велика врата.

Купатило треба да буде синоним за одмор и релаксацију, те у том смислу каде нуде већу комфорност.

Осим што су данашњи модели када модерног дизајна и разних облика, оне су задржале оне основне предности – а то су добар однос цене и квалитета, широка понуда лаке су за одржавање и врло практичне.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas