Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шест савета за чистији дом: Ево на шта би требало да обратимо највише пажње

Некада је довољно да знамо на шта да се фокусирамо

1687093678_7ce8dd50bd6d81329e0c98dc452915ad118cff75.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Нико боље од професионалних спремачица које раде у хотелима не зна које трикове би требало користити да би вам дом увек изгледао уредно и чисто.

Њихова искуства која свакодневно примењују како на радном месту тако и у својим домовима могу да вам буду од велике помоћи приликом чишћења куће преко радне недеље, пише "Реал Симпле".

Уредан кревет

Намештање кревета и затезање постељине многима је најнеомиљенији јутарњи посао. Али, исто тако, ништа не може да ода утисак веће неуредности као ненамештен кревет са разбацаном и изгужваном постељином.

Најважније је, саветују професионалне собарице, да добро затегнете чаршав, односно да крајеве подвучете испод душека.

Јастучнице и јорган попрскајте млаком водом из бочице са распршивачем, па пређите преко њих длановима бисте исправили наборе. Изгледаће као да су тек испеглани!

Смањите употребу јаких средстава за чишћење

Већина домаћица воли да користи више производа за одржавање хигијене дома. Средство за дрвене површине, средство за плочице, средство за славине, средство за прозоре, средство за одмашћивање, средство за блиставост…

Професионалне чистачице откривају да би требало користити што мање специјализованих средстава. Оне најчешће користе мешавину соде бикарбоне и минералне воде, понекад уз додатак неколико капи етеричних уља или омекшивача за веш зарад лепшег мириса.

Дајте приоритет местима на којима се скупља највише прашине

У сваком дому постоје места на којима се прљавштина највише скупља. Најчешће су то туш-кабина или када, WЦ-шољка, лавабо и судопера.

Савет професионалних спремачица је да ова места редовно чистите; тако ћете уштедети на времену приликом великог спремања, јер нећете дуго морати да рибате и уклањате нечистоће и каменац, а дом ће вам у сваком тренутку изгледати уредно.

Не занемарујте мале детаље

Иако је чишћење најпрљавијих области важно за укупну хигијену дома, не би требало занемарити ни мале детаље. "Мусави" прекидачи за светло, лампе, кваке и прашњаве полице, односно подови чине да стан изгледа као да месецима није чишћен.

Све ове детаље пребришите неколико пута недељно и ваш дом ће изгледати много уредније.

Заборавите на хрпу крпа

Једна мокра крпа од микровлакана за уклањање прашине, друга крпа од микровлакана на коју наносимо средство за чишћење огледала, трећа крпа од микровлакана за гланцање… Чишћење огледала, посебно ако их има много у дому, може да представља ноћну мору за домаћице. Још је гора опција ако су огледала прашњава или се на њима виде отисци прстију.

И за овај проблем постоји решење: потребна вам је само једна стара јастучница којом ћете уклонити нечистоће. Трагови брисања неће бити видљиви, а посао ћете брзо завршити.

Одмах уклоните длачице

Дерматолози кажу да је сасвим нормално да одрасла здрава особа изгуби око 100 длака дневно. Највише длака опадне током чешљања и, нажалост, заврше на плочицама у купатилу.

Да би ова просторија у дому изгледала уредно, послужите се ваљком за скупљање длачица и одмах покупите власи које су вам отпале током чешљања. Тако елиминишете могућност да се оне “преселе” у остале делове дома.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas