Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта све ОСИМ хране можете држати у ФРИЖИДЕРУ? Одговор стручњака ће вас изненадити

Да ли сте знали да у фрижидеру можете држати и неке комаде одеће?

1692967278_Foto-Shutterstock-frizider.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Да ли чувате своје козметичке препарате у фрижидеру? Не грешите ако тамо имате једну полицу са парфемима, лаковима за нокте и кремом за лице, јер према најновијем истраживању - то исто ради 22 милиона жена у Европи.

Стручњаци су утврдили да једна од пет жена у фрижидеру (постоје и они посебно намењени томе) чува козметичке препарате, од шминке, до крема за негу стопала, а има и оних које ту држе и доњи веш.

У фрижидеру се чувају још и улошци за ципеле, чарапе, одевни предмети од кашмира...

- Све већи број жена троши све више новца на моду и козметику. Желећи да их што дуже сачувају, значајан проценат женске популације у Европи мења своју полицу за козметику из купатила оном у фрижидеру. У козметичким круговима није тајна да чување одређених производа на хладном не увећава само пријатан осећај већ продужава рок трајања и ефикасност - напомиње познати козметички експерт Ема Хил.

Према њеним саветима, у фрижидеру треба чувати:

* Органске препарате за негу коже и препарате са витамином Ц. Витамински и природни препарати садрже мање конзерванса, па је боље да их држите у хладном јер ће дуже задржати активна својства.

* Дуготрајне ајлајнере и оловке - јер имају више непостојаних састојака који могу брже да нестану на топлоти, па је боље да им на овај начин продужите век трајања.

* Уља за лице - јер етерична уља која садрже временом могу да изгубе на квалитету ако се чувају на погрешан начин. Ако је уље у фрижидеру, сачуваће дуго свежину.

* Лак за нокте - зато што ће вам бити много лакше да га користите. У фрижидеру постаје течан и лакши за мазање. Проверите!

* Спреј за ноге - јер охлађен много боље делује када њиме попрскате уморне ноге.

* Креме за очи, гелове и маске - зато што ефикасно и брзо смањују надутост лица и капака, што је данас велики естетски проблем.

Џемпери и панталоне

Одевне предмете у фрижидеру држи око 1,4 милиона Европљанки, укључујући и кожне панталоне јер сматрају да ће повратити свој стари облик на коленима које су имале пре првог ношења.

* Веровали или не, у фрижидеру је добро да чувате и џемпере од ангоре и кашмира. Ледени кашмир и ангора, наиме, одбијају мољце, па ће вам ови одевени предмети сигурно потрајати неколико сезона.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas