Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
домаћинство

Ствари које можете прати у машини за судове, а које НЕ МОЖЕТЕ НИ ДА ЗАМИСЛИТЕ!

Већина људи користи машину за прање судова само за кухињско посуђе и ретко за прање других предмета за домаћинство. Време је да то промените, јер можете ставити разне друге ствари у машину за прање судова и да их очистите за кратко време.

1650970291_dishwasher-6706968_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Међутим, такође треба да будете свесни неких ствари које никада не смете да стављате у машину јер ће бити озбиљно оштећене.

Прочитајте још: Како да продужите век трајања МАШИНЕ ЗА ВЕШ: Једноставан и брз трик који ће вам олакшати посао

1. Сунђери за прање судова 

Обични сунђери за судове могу се лако очистити у машини за прање судова заједно са остатком вашег прљавог посуђа. Можете га поставити на горњу решетку између клинова, тако да се неће померати током процеса прања. Можете убацити и све четке за рибање, све док немају дрвене ручке.

2. Пластичне играчке и лего коцкице

Дечије играчке се веома брзо запрљају, а најлакши и најбржи начин да их оперете је да их ставите у машину за прање судова заједно са посуђем. Ако имате много малих играчака, попут Легоса, које би се могле изгубити, можете их све ставити у мрежасту врећу. Уверите се да тамо не стављате ништа са батеријама, јер ће електроника бити уништена.

3. Баштенски алати

Баштенски алат и било који други алат који користите у свом дому можете ставити у машину за прање судова. Постоји само једно важно правило: они морају бити пластични и метални. Алати са дрвеним дршкама и направљени од челика треба држати даље од машине за прање судова, јер ће машина учинити више штете него користи. Обавезно их оперите саме без посуђа или прибора за јело.

4. Маказе за нокте, пинцете и четке и четкице за шминку 

Предмети које користите за личну негу постају много прљавији него што мислите јер се мртва кожа лепи на њих. Уместо да их перете ручно, можете их ставити у машину за прање судова.Обавезно их ставите у одељак за прибор за јело, а када се циклус прања заврши, биће као нови.

5. Канте за отпатке

Пластичне канте за отпатке, било оне које имамо у купатилима или било којој другој просторији у кући, могу се прати у машини за судове. Све док су мале и могу да стану у машину, можете да покренете нежни циклус са њима и можда и другим стварима. 

6. Кромпир

Ако сте планирали велику вечеру, а на менију је пире или печени кромпир, све можете да ставите у машину за прање судова. Можете их поставити на горњу решетку и покренути кратак и нежан циклус без детерџента. То ће ефикасно очистити ваш кромпир и дати вам времена да припремите остала јела.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas