· · Коментари: 0

ТРИ биљке које ЦВЕТАЈУ током јесени: Ваша тераса ће имати ЧАРОБНЕ боје и мирисе (ФОТО)

Нека ваш балкон буде најлепши у комшилуку

1666783893_balcony-g33e89bf32_1920.jpg
Фото: Пиxабаy

Упркос кишовитим и тмурним данима, јесен може донети најлепшу чаролију боја у природи, али у вашем дому, дворишту и балкону. Уколико вам је потребна цветна инспирација за терасу током јесени, дајемо вам предлог које 3 биљке можете да гајите у саксији и учините да постане оаза боја и чаробних мириса.

Које 3 биљке могу да цветају током јесени на тераси:

1. Хризантеме - су јесењи цвет и лако се могу гајити у саскији. За најбоље резултате потражите хризантеме које имају више пупољака него отворених цветова (оне ће цветати дуже) и одмах их пресадите у већу посуду са добро дренираном земљом. При цветању, саветује се да се цвет залива сваког дана, док је прихрана у овој фази непотребна.

Фото: Пиxабаy

2. Дан и ноћ - Предивна комбинација тегет и жуте боје симболизује смену ноћи и дана и представља магичан цвет за хладне дане. Ове лепотице цветају раскошно током јесени. Могу се садити током пролећа у хладнијим климама и трајаће до јесени, или их можете током јесени купити са већ развијеним цветом. При цветању, саветује се да се цвет залива сваког дана, док је прехрана у овој фази непотребна. Воле влажно и мокро дно, па користите саксије са дренажним рупама.

Фото: Пиxабаy

Прочитајте још: Направите од свог купатила ЗЕН ОАЗУ за опуштање уз неколико ситница

3. Хеленијум - Ако тражите уникатно и мање уобичајено цвеће на јесењим терасама, али изузетно лепо, размислите о неговању хеленијума. Ови цветови долазе у жутој, наранџастој и црвеној боји. Такође, хеленијум је одличан као резано цвеће за јесење аранжмане. У јесен хеленијум треба орезати, тако да стабљике буду дужине шаке. Биљку заливајте редовно.

Фото: Пиxабаy

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.