Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЧИСТА ГАРДЕРОБА

ТРИ савета како да најлакше и најефикасније уклоните ФЛЕКЕ од црвеног и бобичастог ВОЋА

Ово су једноставни и брзи трикови за уклањање флека од воћа.

1625063675_aprons-3694125_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Током лета највише једемо свеже воће - од оног крупнијег, па све до ситног, бобичастог, па су флеке од воћа неизбежне, и често их не може скинути ни добар детерџент.

Сочно воће је најчешћи разлог због којег је многа гардероба бачена, или неправедно "осуђена" само за кућу.

Прочитајте још: Замените ТОКСИЧНЕ хемикалије домаћим ЦИТРУСНИМ средством за чишћење и одмашћивање (РЕЦЕПТ)

Међутим, и воћне флеке могу да нестану ако се третирају на прави начин.

Представљамо вам поуздану и испробану методу за уклањање оваквих флека.

Тајна је у кључалој води

Најбољи начин за уклањање флека од воћа јесте проврела вода и, што је најбоље од свега, ништа не кошта. Што брже будете реаговали, резултати ће бити бољи.

Напуните џезву водом и ставите је на шпорет, као када кувате кафу.

Док чекате да вода прокључа, нежно протрљајте флеку чистом крпом. Немојте прејако трљати тканину како флека не би продрла још дубље.

Изврните одевни предмет како бисте флеку прелили изнутра на споља, јер ће тако флека изаћи из тканине. Потом га растегните преко велике кофе, да буде што затегнутији.

Прочитајте још: МРЉЕ НЕСТАЈУ! Да бисте направили ДОМАЋИ ДЕТЕРЏЕНТ требаће вам 4 САСТОЈКА и 10 минута

Када вода прокључа просипајте је из џезве на што већој удаљености од тканине, како бисте избацили флеку са што више кључале воде. Наставите да преливате све док флека не нестане.

Након тога прострите одевни предмет преко жице и будите безбрижни.

Фото: Пиксабеј

Упорне флеке од воћа

Понекад су флеке од бобичастог воћа толико упорне, па не нестају лако. Тада је потребно потопити флеку у посуди пуној сирћета, након стандардног преливања кључалом водом.

Оставите одећу потопљену сат времена, потом је исперите и окачите. Сунце ће побољшати истеривање флеке, као иизбацивање мириса од сирћета.

Ако нисте супели да скинете флеку након свих ових корака, онда је време да искористите технику са пастом за зубе.

Исперите ваш одевни предмет хладном водом, потом прстима утрљајте пасту за зубе на место где је флека и користите технику притискања више него трљања. Исперите и окачите да се суши.

Прочитајте још: ТРИ једноставна трика за скидање флека са ТЕПИХА уз помоћ КРОМПИРА, КИСЕЛЕ ВОДЕ и ПРАШКА ЗА ПЕЦИВО

"Прва помоћ" у скидању флека од воћа

Ако нисте у прилици да кључалом водом или пастом за зубе скинете флеку, а налазите се у кафићу, замолите конобара да вам донесе половину лимуна.

Исцедите сок право на флеку и лагано истрљајте лимуном, па је изложите сунцу што је више могуће, како би флека брже нестала.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas