Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИК ИСКУСНИХ ДОМАЋИЦА: Један састојак из кухиње вам може помоћи да избелите завесе и пешкире, а помаже и у чишћењу кухиње и купатила

Трикови који ће вам олакшати живот

1699789774_Foto-Shutterstock-ciscenje1.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Бели синтетички материјали, као и памук осетљиви су на кување, сунце, прашину или пушење у кући па с временом постају сиви.

Сигурно сте покушали са многобројним средствима да вратите белину својим завесама. Али сунчево зрачење, кување или евентуално пушење у кући фактори су који утичу на то да тканина посиви, а стандардни детерџенти не помажу.

Постоји једноставан трик са којим ће ваше завесе опет засијати снежно-белом бојом.

Довољно вам је само сирће, и то алкохолно.

У машину заједно са завесама, у бубањ, ставите пола чашице белог алкохолног сирћета, а горе у део стандардни детерџент који користите и иначе. Изаћи ће потпуно беле. На исти начин можете избелити и посивеле пешкире, постељину или столњаке.

Не брините се за мирис, он ће током прања потпуно нестати, пише Гоод Хоусекеепинг. Осим тога, сирће је и природни омекшивач који ће ваш веш додатно омекшати.

Доносимо још 14 сјајних трикова са сирћетом који ће вам олакшати живот:

1. Дезинфикује бочице за бебе и уклања каменац – Бочице за бебе можете прати у топлој води помешаној са мало сирћета и потом испрати у врућој води. То ће бити довољно да их дезинфикујете. Када их прокувате, посебно ако живите у подручју тврде воде, у воду обавезно додајте сирће. Бочице ће бити сјајне и чисте, а каменца неће бити. После је само још једном исперите.

2. Пре фарбања зидова обришите врата, зидове и намештај крпицом намоченој у мало сирћета. То ће помоћи да скинете остатке старе боје, али и да лакше чистите намештај после бојења.

3. Освежите и отчепите одвод – Сипајте шољицу соде бикарбоне у одвод, додајте шољицу сирћета. Пустите да се запени па сипајте две чаше вруће воде у то.

4. Уклања птичји измет – Нашприцајте површину упрљану изметом сирћетом, пустите минут да одстоји и само пребришите.

5. За маринаду – Мало сирћета у маринади омекшаће и најтврђе комаде меса.

6. Уклања црвенило – Намочите ватицу у мешавини сирћета и воде па натапкајте упаљена места на лицу. Врло брзо видећете резултате.

7. Смирује црвенило на бебиној гузи – Додајте пар кашичица сирћета у воду у којој купате бебу. То ће смирити црвенило.

8. Чисти наочаре – И најгоре мрље на наочарима, сирће ће уклонити.

9. Чисти четкице за зубе – Ставите четкице на пар сати у сирће и добро исперите под топлом водом. Тако ћете их очистити и дезинфиковати.

10. Уклања смрад са руку од хране – Мирис белог лука, рибе или меса можете уклонити тако што ћете опрати руке сапуном и водом, потом испрати са мало сирћета и на крају још једном исперите са млаком водом.

11. Уклања етикете – Нашприцајте сирће на лепљиву етикету и скините је прстом.

12. Чисти микроталасну рерну – Ставите у стаклену чашу 1/4 сирћета и 3/4 воде. Окрените на високу температуру на пет минута и потом само пребришите крпом.

13. Чисти WЦ шољу – Додајте сирће у шољу, пустите да стоји пет минута и очистите са тоалетном четком.

14. Освежава смрдљиве патике – ставите улошке да одстоје у сирћету и топлој води пар сати. Оставите да се осуши.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas