Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
фенг шуи

Верује се да привлаче СРЕЋУ И БЛАГОСТАЊЕ: Амајлије које морате имати у свом дому

Фенг шуи савети који ће вам помоћи да привучете добри енергију и људе у живот

1682347080_shutterstock_1655424985.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Увек је савет да се на пролеће обави велико чишћење и сређивање куће и стана, када ће се из њега избацити све што је непотребно, па са собом носи лошу енергију. А постоје и ствари које су прави талисмани и због тога из треба унети у кућу да би вам донеле добру срећу.

1. Симболи слона

Овај будистички и хиндуистички симбол има низ значења. Наиме, слон је симбол мајчинства, плодности, среће и мудрости. Баш зато што има много значења, веома је важно где ћете поставити фигурицу слона. А није свеједно ни каква ће бити. На пример, слон са подигнутом сурлом у дневној соби привлачи срећу.

2. Тамјан

Мирис тамјана опушта, а користи се и за избацивање негативне енергије. Верује се да мирис тамјана има моћ да неутралише сваку врсту негативности.

3. Потковица

Можда и најстарији симбол за срећу икада. Помињала се још у старим ирским легендама и бајкама, а постоје многа сведочења да потковица има моћ да одбије негативне силе и негативне људе, и држи их што даље од вашег дома. Класични начин да заштитите кућу јесте да окачите гвоздену потковицу изнад улазних врата.

4. Корњача

Да ли знате да је корњача један од омиљених симбола фенг шуи стручњака? Један је од четири небеска заштитника у које следбеници фенг шуија верују, што га чини веома моћним симболом. Било да је оклоп корњаче прави или је направљен од вештачких материјала, верује се да је моћан чувар дома и срећна амајлија ако се постави у близини улазних и задњих врата.

5. Бамбус

Још један важан симбол, а код Кинеза је ово сујеверје веома укорењено. Сматрају да свака кућа мора да га има, а број штапова које поседујете има различита значења. На пример, не треба гајити нити некоме поклањати 4 бамбуса, јер се овај број према кинеској нумерологији повезује са несрећом, чак и смрћу.

6. Црвена боја

У многим културама широм света везује се за срећу. Обавезно поставите неки црвени предмет у свој дом. Било да је ваза, тепих, драперија, шта год вам се уклапа.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas