Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Заборавите на ИЗГУЖВАНЕ завесе: Трик који ће вам уштедети време и труд

Послушајте савет искусних домаћица

1699179197_Ftoo-shutterstock-zavese.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Завесе су битан елемент дизајна ентеријера који често занемарујемо. Али, ово је грешка. Правилно одабране, завесе могу потпуно променити собу и дати јој прави карактер. Њихова боја, дужина и шара су од велике важности. Најважније је, међутим, да се завесе не гужвају. Изгледа ужасно и чини да се цела соба осећа отрцано.

Постоји много начина да добијете савршено глатке завесе. Начин на који их перете је веома важан. Наше мајке и баке су користиле скроб, који им је дао жељену крутост. У ту сврху ради и вода са шећером. Често, међутим, то није било довољно и узорне домаћице су пеглале завесе и завесе пре него што су их окачили преко прозора. Био је то напоран и тежак задатак, али су многи људи сматрали да је вредан ефекта. На срећу, може бити једноставније.

Овај паметни патент ће вам уштедети много времена и истовремено уживати у савршеним завесама на вашим прозорима. Само их окачите одмах након што је прање завршено. Док су још мокри, природно ће се растегнути под сопственом тежином. Није потребно пеглање или било који други трикови. То је тако једноставно и ефикасно.

А, сада долазимо до једног паметног трика, Наиме, ако желите да сачувате ефекат и спречите таложење прашине, попрскајте завесе лаком за косу. Он ће завеси дати потребну чврстину, изгладити преостале неравнине. Осим тога, створиће слој на завесама који их штити, тако да ће дуже остати чисте и свеже.

Приликом прања завеса вреди се придржавати неколико правила захваљујући којима неће бити тако лепе. Најбоље је да их не стављате директно у бубањ, већ да их претходно ставите у посебну кесу. Ако је немамо, послужиће и обична јастучница. Ова метода штити не само од гужвања, већ и од механичких оштећења током прања.

Важно је да не преоптерећујете машину за прање веша. У идеалном случају, требало би да попуните само половину расположивог простора. Захваљујући томе, минимизирамо ризик од гужвања. На овај начин прање је такође темељније.

Завесе су осетљиве, па приликом подешавања програма изаберите ниску температуру (пожељно највише 30-40 степени Целзијуса) и малу брзину. Такође је вредно додати две кашике соде бикарбоне или соли у бубањ. Захваљујући томе, они ће задржати снежно белу. Такође можете потопити завесе у топлу воду са содом и сољу пре прања. Да бисте им помогли да поврате своју белину, додајте водоник пероксид у веш . Шећер је такође одличан освеживач боје.

Дакле, као што видите, постоји много кућних патената за чисту и еколошку кућу. Вреди их упознати и користити сваки дан.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas