Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Значење боја према ФЕНГ СХУИ-ју: Које су идеалне за дневну собу, а које за собу детета

Боје не само да мењају расположење, већ имају терапеутске моц́и

1700661304_shutterstock_1071499427.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Фенг Шуи саветује да ако се боје користе у складу са одређеним "рецептима", оне имају могуц́ност да унесу позитивне вибрације у дом.

Слободно унесите мало шаренила у ваш дом и видећете да ће вам то помоћи.

Црвена

У Фенг Шуију, црвена боја означава елемент ватре. Можете користити ову боју на зидовима дневне собе, трпезарије, кухиње, теретане, итд. У соби вашег детета, користите ову боју са посебном пажњом. Користите црвену боју на истоку, југоистоку, западу и северозападној области вашег дома. Немојте користити ову боју као доминантну у спавац́ој соби, јер је веома моц́на боја и може унети немир. Додајте црвену у просторији уколико се осећате уморно или патите од анемије, јер је боја страсти и високе енергије. Користите је у комбинацији са са мирним бојама.

Наранџаста

Наранџаста боја, такође преставља боју ватре, али је мало блажа него црвена. По Фенг Шуију, наранџаста боја повећава концентрацију и продуктивност, па је савршена боја са радне просторије или за дечију собу.

Љубичаста

Ова краљевска боја је такође повезана са елементом ватре у Фенг Шуију, тако да можете да осликате зидове ваше собе за медитацију овом бојом, јер ствара савршену и мирну атмосферу. Ако желите да обојите зидове у љубичасто, бирајте светлије тонове, као што су лаванда или светло љубичаста, али ограничите коришћење ове боје само на истоку, западу и југо-источним областима. Користите љубичасту или њене нијансе у спавац́ој соби за миран сан.

Розе

Розе боја је савршена боја ако патите од несанице, јер ствара смирену атмосферу која ће вас лако увести у сан. Ова боја је савршена за спаваће собе и мета за одмор. Само се трудите да је не користите у великим количинама, јер онда може да делује сувише нападно.

Жута

У Фенг Шуију, жута је центар свега, упоређује се са Сунцем које је крајњи извор позитивне енергије. Можете користити ову боју у било којој просторији, јер ова боја има моц́ прилагодљивости, флексибилности, јасноц́е, итд.

Зелена

Зелена боја је популаран избор за дневну собу и спавац́у собу. Ова боја повезана са елементом дрвета смањује стрес и има ефекат лечења. Зелена такође има и смирујући ефекат.

Плава

Плава боја одлична је за елиминацију негативне енергије из простора. Она означва елемент воде и указује на флексибилност и смиреност. Уз помоћ плаве боје, можете се лако решити стреса.

Бела и сива

Сива, бела и црна боја припадају елементима метала, који би требало да буду доминантна фигура у западним и северозападним деловима вашег дома. Избегавајте коришц́ење превише сиве на зидовима, јер то може довести до пада расположења и енергије. Ако желите, можете да користите белу као доминантну боју, јер је бела повезана са чистоц́ом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas