Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДВА РАЗЛОГА зашто би свако требало да размисли о ПРЕДБРАЧНОМ УГОВОРУ, према речима стручњака?

Често се каже да је љубав слепа, а у неким случајевима је овај израз и истина.

1636372261_shutterstock_1767323978.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Како су известили, принц Хари и Меган Маркл су одбили да потпишу предбрачни уговор. С обзиром на њихов став, неки стручњаци за брак објашњавају шта је то, чему служи и зашто би неко попут вас, мене, па чак и Меган Маркл, требало да их узме у обзир.

„Не желимо ни да замислимо могућност раскида!“ Можда ћете помислити: „Како слатко!“ Али можда грешите.

Прочитајте још: Ево како су ПРАИСТОРИЈСКИ ЉУДИ васпитавали децу - неки родитељи тако раде и у 21. веку!

Предбрачни уговори добијају на популарности

Свакако да предбрачни уговори нису били популарни историјски, али занимљиво је да расту у популарности међу миленијалима, јер се ради о нечему више од заштите имовине коју је сваки појединац зарадио пре придруживања.

Предбрачни уговор штити од дугова

То такође може бити мотивација која вам је потребна за свађе које свака веза мора имати пре брака, од деце, професионалних циљева и других аспеката неопходних за вашу будућност, како бисте остали заједно.

Међутим, стручњаци објашњавају два разлога зашто су предбрачни уговори све чешћи:

Људи се у просеку касније венчавају.

Дакле, споразум не служи само за заштиту породичног наслеђа, већ за заштиту свега што смо купили, акумулирали, итд. пре брака.

За разлику од претходних генерација, имовина се не гради у пару (пример: венчали смо се и купили кућу), већ је свако својим средствима постигао циљеве (пример: свако има свој стан).

У добру и у злу - у богатству и сиромаштву.

Већина миленијалаца жели да се заштити управо од овог брачног завета.

Раније се сматрало да је користан само за богате људе или оне који треба да заштите породично наслеђе. Међутим, предбрачни уговор може вам помоћи и у супротном случају: у случају дугова или кредита.

Адвокати саветују да причате на време са партнером и да заједно састављате уговор

Ипак, време је да се помиримо са реалношћу: данас смо изложенији разводу него икада раније. Иако можемо рећи „док нас смрт не растави“, то није увек случај. Са животом долази и неочекивано. Не мислимо на то да ћете се венчати мислећи да то неће успети, међутим, може пружити додатни елемент сигурности који може поједноставити ствари у најгорем случају.

Прочитајте још: Чувени руски психолог саветује ЖЕНЕ: Ево шта да радиш кад ти муж направи ПАКАО ОД ЖИВОТА!

Сада када је предбрачни уговор добио на популарности и даље није лако да се то саопшти партнеру. Једно је рећи, а друго учинити, зар не?

Да би разговор био мање трновит, замолили смо адвокате за разводе да поделе своје савете о најбољим начинима да замолите свог партнера да потпише фер и правичан предбрачни уговор.

  • Разговарајте што је раније могуће, и не, то не значи јутро уочи великог дана.
  • Будите спремни на незгодан, али искрен разговор. Ако своје жеље износите на отворен и искрен начин, а ваш партнер то поштује, велика је вероватноћа да сте на путу ка чврстој вези (другим речима: што сте искренији у предбрачном браку, то је мање вероватно да ћете мораће да га користи).
  • Предложите им да заједно креирате споразум.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas