· · Коментари: 0
нега биљке

Како се негује КАКТУС током зиме? Како да проверите да ли има довољно воде?

Кактуси су биљке које се мало одржавају, али им је потребно прац́ење за правилан раст. Шта се дешава током зиме, да ли ће бити у стању мировања и колико им је пажње потребно?

1639998167_527f54962c2dd8be646828f45e3550cc44a256e9.jpg
Фото: Депосит

Већина кактуса обично мирује током зиме и активна је током лета. Међутим, неки су активни и током зиме.

Пре свега важно је да унесете кактус унутра уколико је био напољу како би избегао оштре зимске услове. Поставите биљке стратешки, тамо где ће добити највише светлости. Светло би требало да буде довољно да ваш кактус остане добро током неколико хладних месеци.

Прочитајте још: Класична ЗИМСКА ГРЕШКА која вам УНИШТАВА цвеће, а лако се решава

Заливање кактуса током зиме

Кактуси су прилично осетљиви на прекомерно заливање и потребно је да им одредите само праву количину. Не желите да вам корење полако труне и да кактус на крају угине. Неки уобичајени знаци да кактус пропада су црне или обојене тачке на кожи кактуса, удубљене мрље...Пошто већина врста неће цветати зими, то значи да ће стопа раста бити прилично ниска. Стога им је потребно само минимално воде за преживљавање. Такође, избегавајте да их храните. У овом тренутку немојте користити никакво ђубриво јер може постати слабо. Држите нивое воде ниским и заливајте само када им је заиста потребна.

Можете користити дрвени штап да прободете земљу до најниже тачке пре заливања да видите да ли је земља још увек влажна.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.