· · Коментари: 0
нега биљака

Ову грешку већина прави са биљкама у ово доба године: Урадите мали тест и све ће бити једноставније

Биљкама је сада потребно прилагођавање.

1631440817_8f065d355d3a50b062563340dd54b9283b1fbe0a.jpg
Фото: Депосит

Највећа грешка коју правимо у прелазном периоду из топлијег у хладнији део године је то што настављамо да заливамо биљке онолико колико смо то радили и лети. Собним биљкама није потребно толико воде колико већина људи мисли.

Стручњак за хортикултуру Линдзи Пангборн објашњава да претеривање са водом може довести до труљења корена. Ако сте у дилеми да ли да залијете биљку или не, направите мали тест.

Прочитајте још: Права биљка за јесен: Како се гаји ДАН И НОЋ?

- Гурните прст у земљу на дубину између 2 и 7 центиметара. Ако под прстом осетите влагу, тад биљку не морате да залијете. Уколико не осећате влагу већ је земља сува, сипајте воду док не почне да истиче из рупе на дну саксије. Само пазите да на крају у тањиру не остане воде, излијте је - објаснила је.

Такође, доласком хладнијих дана биљке улазе у фазу мировања.

- Пустите их нека се зими одмарају, то им је јако важно - додала је.

Прочитајте још: ВЕСЕО И ПРИЈАТАН ПРОСТОР: Саксије са ОВИМ мотивом ће вас насмејати сваког дана! (ФОТО)

Када се ноћне температуре спусте испод 12 степени, унесите са терасе биљке у кућу. Уклоните отпале листове, суве гранчице и друге ствари које се налазе на земљи око њих или на њима самима.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.