Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет биљака које можете да држите у кући и дворишту, а одличне су у борби против комараца: Честе су и лако се гаје

Природа у борби против комараца

1686816238_shutterstock_659587123.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Комарци и инсекти могу покварити пријатно вече у дворишту или на тераси, а прави проблеми настају када вам уђу у дом и током ноћи покушавате да их "уловите". Постоје разна средства против комараца, али многа од њих садрже хемикалије, а нека се не препоручују за употребу код деце. Зато можете направити природна средства против комараца од есенцијалних уља, али и посадити биљке које штите од досадних инсеката у летњим ноћима.

Постоје биљке које својим мирисом одбијају комарце јер луче одређене супстанце које им сметају. Доносимо вам листу од 5 популарних биљака које се лако гаје и сјајне су у одбијању комараца. Можете их посадити у дворишту, на тераси у саксији или држати на прозорској дасци, али и унети у кућу и ставити у вазу. За нас имају пријатан мирис, али комарце могу отерати далеко од вашег дома.

Биљке против комараца

1. Лаванда

Уживамо у мирису лаванде, али летећи инсекти као што су комарци вероватно неће поделити ово задовољство са нама: они ће одмах нестати. Најбоља сорта ове биљке против комараца је лавандин, који садржи високу концентрацију камфора, чији мирис одбија инсекте.

2. Матичњак

Његов наглашени мирус лимуна подсећа на цитронелу (али на много пријатнији начин). У ствари, биљке које садрже високе нивое цитронелола одбијају инсекте. Посадите ове мирисне биљке против комараца у дворишту, а увече откините неколико листова и убаците их у врелу воду и скувајте чај. Веома је укусан!

3. Босиљак

Саксија испуњена мирисним босиљком ће вам заиста помоћи да уживате у природи на отвореном, у миру и тишини без напада инсеката. То је једна од ретких биљака која одише јаким мирисом и када је не гњечење или не кидате листове. Само ставите саксију на прозор или на сто у башти.

4. Мачја трава (јапанска мачја трава)

Још једна биљка против комараца. Комарци не подносе мачју траву, али мачке је баш воле, па не дозволите вашем љубимцу да вам кида и стално грицка траву. Добро ће доћи за контролу комараца.

5. Нана

Оно што је добро за чај и за коктел, добро је и за вашу кожу. Исецкајте листове менте и убаците у ћашу воде, ово ће помоћи у одбијању комараца увече, а етерична уља садржана у листовима ефикасно ће умирити свраб коже након уједа инсеката.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas