Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Време је да унесете БИЉКЕ у кућу: Пет савета које треба да испоштујете да би ваше цвеће ваљано презимело

Послушајте правила неге и заштите биљака од хладноће

1697714559_Foto-shutterstock-sobne-biljke.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Премештање саксија је увек захтеван посао, али када га ваљано урадите, ваше биљке ће лепо презимети. Ако имате застакљену терасу, већина саксија може на њој и да остане. Ставите их на зид, а за то ће вам добро доћи једноставне полице или декоративни држачи. Биљке осетљиве на хладноћу ипак унесите у кућу.

Премештање саксија је увек захтеван посао, али када га ваљано урадите, ваше биљке ће лепо презимети. Ако имате застакљену терасу, већина саксија може на њој и да остане. Ставите их на зид, а за то ће вам добро доћи једноставне полице или декоративни држачи. Биљке осетљиве на хладноћу ипак унесите у кућу.

ПРЕГЛЕДАЈТЕ БИЉКЕ

Док су биљке још напољу, прегледајте сваку саксију и проверите да ли су биљке здраве. Већину биљака треба још једном да нађубрите, а онда направите паузу до фебруара. Биљке које тек треба да процветају наставите да прихрањујете, а како температура пада, смањујте заливање.

УНОСИТЕ ПОСТЕПЕНО

У стану одредите места на која ћете поставити саксијско цвеће и простор распремите. Прво унесите цвеће које теже подноси хладне ноћи, а врсте које боље подносе ниже температуре оставите још неко време на балкону, на светлом месту, али у заветрини.

ПРИПРЕМИТЕ МЕСТО

Саксије у кући распоредите тако да се листови и цветови не додирују. Можете да их групишете по бојама које се слажу или праве леп контраст.

ШТО МАЊЕ ВОДЕ

Цвеће лакше подноси сушу него вишак воде и зато престаните са свакодневним заливањем које сте уобичајили током врелих дана. Два пута недељно биће сасвим довољно, али пазите да вода буде одстајала и собне температуре. Најбоље је да увек имате неколико флаша пуних воде које ће служити само за заливање цвећа.

ШТО ВИШЕ СВЕТЛОСТИ

Већина биљака воли светлост, па их ставите на под, на ниску комоду или сточић испод прозора. Када се дан јако скрати, ујутру склоните или размакните завесе како би у просторији било што више сунца. Кад почне сезона грејања, саксије одмакните од извора топлоте и редовно орошавајте биљке како би имале неопходну влагу.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas