· · Коментари: 0
добро је знати

Да ли знате због чега је црна хаљина принцезе Дајане остала свима урезана у сећање као ''ОСВЕТНИЧКА"? (ФОТО)

Истог дана када је Принц Чарлс јавно признао своју везу са Камилом Паркер, Принцеза Дајана је сматрала да је то прави тренутак да више не треба да се држи никаквих протокола, па се појавила у заносној хаљини дизајнираној од стране Кристине Стамболиан

1652101679_profimedia-0641835681.jpg
Пхото: Профимедиа

29. јун је у Британији познат као ''дан освете''. Крајем јуна 1994. године, магазин ''Ванитy Фаир'' је позвао Дајану на догађај на коме је Принцеза Велса требало да присуствује са моделима и познатим личностима тог времена.

Црна хаљина грчке дизајнерке Кристине Стамболиан је доказала да након три године, Дајана може слободно да покаже свету како се супроставити краљевској породици.

Према миту, истог поподнева је мислила да се на том догађају појави у хаљини дизајнираној од стране Валентина. Пре него што је почела да се спрема за догађај, Принц Чарлс је на телевизији давао интервју у коме је јавно признао своју везу са Камилиом Паркер.

''Био сам веран, све док ми није постало јасно да је наш брак непоправљив.'', рекао је син Елизабет ИИ и отац Харија и Вилијама, уживо на телевизији.

Ова изјава је омогућила Принцези Дајани да се дефинитивно супростави краљевској породици, отворивши ормар у потрази за хаљином која ће јој то и омогућити.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ГРАД КОЈЕГ ВИШЕ НЕМА : Жрнов - једна од највећих мистерија Србије (ФОТО)

Ова хаљина је кршила неколико правила краљевског протокола. Прво, чланови монархије не смеју носити црну боју, која је резервисана искључиво за сахране било ког члана породице или неке релевантне особе. Даље, у краљевској породици није дозвољено да се јавно показују рамена и ноге.

Али Дајана није марила. Од тог дана, њена црна грчка хаљина остала је свима урезана у сећање као ''осветничка хаљина''.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.