Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Никада није користила БОТОКС, а једном намирницом онегује лице у ДЕВЕТОЈ ДЕЦЕНИЈИ: Софија Лорен открила тајну лепоте

Изабрала је да стари природно и достојанствено

1671704923_sofija-loren.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Легендарна глумица Софија Лорен, која је 20. септембра напунила 88 година, никад се није подвргла пластичној операцији или убризгавању ботокса.

- Постоји извор младости, а чине га ваш ум, таленти и креативност коју уносите у свој живот и животе људи које волите. Кад научите да пијете воду са тог извора, будите сигурне да ћете победити старење - изјавила је она једном приликом.

Прочитајте још: Неда Украден ПРЕВАЗИШЛА себе: Певачица у МРЕЖАСТОЈ мајици која одузима дах (ФОТО)

Међутим, оно што јој је уз таленат и креативност помогло да изгледа младолико читавог живота било је маслиново уље.

- Велики сам фан органског, девичанског маслиновог уља. Свакодневно га користим у исхрани, али и за негу коже, тачније као хидратантну дневну крему, уместо ноћне креме и млека за тело. Оно је богато антиоксидансима, нарочито витамином Е, који успорава процес настанка бора. Маслиново уље је тајна моје лепоте – изјавила је чувена глумица из Напуља коју сматрају једном од најлепших жена света.

- Изглед сам наследила од мајке коју сам сматрала најлепшом женом на свету, а која је изгледала попут Грете Гарбо. Када је о мојој лепоти реч, мене јесу сврстали у скупину најлепших жена на свету, али сам далеко од савршене. Заправо, сматрам да ме издвојило то што сам била јединствена и необична, јер лепоту лутке сигурно нисам имала. Ипак, нисам могла, а да не верујем у то да сам прелепа јер су ми људи око мене то стално понављали. Ништа жену не чини лепом као њено веровање да је лепа - рекла је својевремено Софија.

- Лепота произлази из тога како се осећате и није физичка категорија. Сматрам да ће се у животу десити оно што мора да се деси, али то да ли сте сретни или не зависи само од вас и утиче на све остало, па и на лепоту. Живот је само један и требате да уживате у времену које проведете међу живима, а процес старења је саставни део тог времена. Требате да знате да, без обзира на то колико имате година, увек можете да пронађете нешто чему ћете се у животу радовати, стога уживајте у животу и водите рачуна о себи. Рецимо, ја сам тренутно посвећена својим унуцима и могу рећи да имам најлепше унуке на свету -

Причала је и о својој дневној рутини

- Увек се рано будим, око пет ујутру, а први сат времена посветим шетњи. Знам да увек можете наћи довољно добро оправдање да не вежбате, јер их и ја на дневној основи нађем бар пет, али не одустајем. Док шетам парком у близини моје куће увек мислим: „Можда ће се иза наредног угла испред мене појавити нешто лепо“. Кључ је у позитивном ставу, а ја сам неко ко увек размишља позитивно и ретко када сам у неком тужном или меланхоличном расположењу. Осим шетње радим и трбушњаке, те благо истезање код куће, а у кревет идем око осам увече.

- Дан започињем лаганим доручком, најчешће мафинима уз које никада не пијем кафу. Нешто касније поједем лагани сендвич, а гледам да ми ручак буде обилан. Обично су на менију тестенина, пилетина, салата и воће. Ретко вечерам. Знате, ја сам Италијанка и мислим да су за мој изглед, пре свега, заслужне шпагете које редовно једем.

- То како ћете изгледати је ствар вашег избора. Оне жене које одлуче да се подвргну пластичним операцијама су, можда, незадовољне својим телом и желе да изгледају другачије. Не знам шта је разлог јер ја волим себе такву каква јесам. Јако волим своју кожу и никада нисам била спремна да дозволим некоме, колико год он стручан био, да мења мој изглед. Но, разумем и то да пластичне операције могу бити последица здравствених проблема. Све је то ствар избора - рекла је легендарна глумица.

Иначе, она је у браку са италијанским режисером Карлом Понтијем била од 1966. до његове смрти 2007. године, а њен син је ожењен глумицом српском порекла Сашом Александер.

Прочитајте још: СВИ ГЛЕДАЛИ У ЊУ У ДОХИ: Госпођа Брижит Макрон, на висини задатка! (ФОТО)

Наиме, она је гостовала пре пар година у чувеном вечерњем шоу програму Конана О’Брајана где му је на констатацију да се у њеној кући говори више језика рекла да је то тачно јер је њен муж син чувене Софије Лорен и Карла Понтија па се у кући осим енглеског говори и италијански али и српски јер је она пореклом из Србије. Саша Александер рођена је у Лос Анђелесу и то јој је уметничко име а право је Сузана Дробњаковић.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas