Ni u toku posta ne morate da odustajete od domaćeg hleba ili peciva, pa zato naučite kako se pravi univerzalno posno testo.
![1710934797_shutterstock_2141041107.jpg](/cache/images/4/b/5/a/a/4b5aa64d553709e222864add71ab7f99bf235071.jpg)
Oglas
Većina domaćica se pridržava recepta kada krene da mesi testo, a retke su one kojima ono savršeno uspeva iz prve. Ipak, ako se pridržavate recepta, budite sigurni da će vam uspeti.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 100 ml ulja
- 10 g kvasca
- 25 g šećera
- 1/2 kašičice soli
- 300 ml kisele vode
Recept za univerzalno posno testo:
U posudu sipajte kiselu vodu, pa dodajte šećer i kvasac. Promešajte i ostavite da se aktivira nekih 10 minuta, a zatim sipajte ulje. Postepeno dodajte prosejano bršano, a na kraju i so. Umesite testo i pokrijte providnom folijom, pa ostavite na sobnoj temepraturi najmanje pola sata. Pripremite od testa šta god želite.
(Stvar ukusa)
BONUS VIDEO
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas